Googlen kuumatkat

Kaksi ja puoli vuotta sitten, yösydännä, otin itselleni hieman aikaa pohtiakseni suuryhtiö Googlen roolia modernin yritystoiminnan mallina. Loin katseeni yötaivaalle. Annoin ajatusten saapua tähtien valona ja raapustelin vaatimattomalle Poliitilliselle plokilleni kirjoituksen otsakkeella Google on kuumatka.

Tuolloin sallin itselleni vapauden ehdottaa Googlelle ryhtymistä säänhallinnan välineiden kehittämiseen omaenergiaisten keinopilvien avulla. Nämä pilvet samalla muodostaisivat alustan ennennäkemättömälle tietoliikenneverkolle.

Aivan äskettäin on Google julkaissut tietoja kaksi vuotta käynnissä olleesta projektistansa, jonka tarkoitus on rakentaa omaenergiaisista, ei keinopilvistä, vaan ilmapalloista tietoliikenneverkko. Projektin nimi on osuvaisesti Loon. Tietoa omalla kielellämme lennättävät Tietokone ja Mobiili.fi.

Painotan, että ottaessansa ensiksi käyttöön mainitsemani välittömän hyödyn, se on uudenlaisen tukiasemaverkoston tietoliikenteelle, tulee Google samalla rakennelleeksi infrastruktuuria säänhallinnan ylärakenteeksi.

Projektinsa yhteydessä Google tulee keränneeksi tietoa ja taitoa omaenergiaisten ja itseohjautuvien ilmaa kevyempien objektien liikkumisesta korkealla yläilmakehässä. Tästä on vain lyhyt askelma keinopilvien käyttöön alueellisen ja ennen pitkää, useamman askeleen jälkeen, jopa globaalin säätilan ohjailussa.

Unelmista ja muustakin esittää sävelmän a-luokan nakkisormi Michael Schenkerin laulu- ja soitinyhtye M.S.G.

Michael Schenker Group – Rock Will Never Die

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Advertisements