Nokia New Yorkissa – Lumia 1020

Vain muutama päivä sitten kiukuttelin Nokialle ja rienasin kuriositeeteiksi mobiililaitevalmistajan aiemmissa julkistuksissa kumppaninsa kanssa esille nostamia valokuvaukseen liittyviä ominaisuuksia.

Eilen Yhdysvaltain New Yorkissa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop puhkui ja puhisi Nokian keksineen zoomauksen peräti uudelleen. Elopin viesti pyöri yhden ja saman asian ympärillä Pictures, pictures, pictures passion for pictures…

Esitystä tehostettiin dramaatillisilla videoilla, musiikin pauhulla ja hienoilla kuvilla.

1200-nokia_lumia_1020_front

Esityksessä ei ollut mitään liikaa, eikä mitään liian niukasti.  Muodostui kokonaisuus kännykästä, lisälaitteista ja ohjelmistosta. Näin  kohdennettiin julkistus maailmaa ja elämää luovasti dokumentoiville  ihmisille – se on periaatteessa meille jokaiselle.

Olen leppynyt

Kiukkuni kuriositeetteja kohtaan on laantunut. Olen eilisen illan ja tämän aamun mittaan hiljalleen leppynyt ja olotilani tällä hetkellä on seesteinen.

Nokia Lumia 1020 on laite, jonka esittelyä silmäni ymmyrkäisinä, todellakin virheettömän  pyöreinä ympyröinä katsellessani sain ehtoolleni sekä amusementtia, että todellisia vau-elämyksiä.

Pitkästä aikaa Nokian julkistustilaisuus oli aivan oikeasti hauska ja esillä oli poikkeuksellisia innovaatioita.

Ehyt kokonaisuus

Lumia 1020:n kohdalla todellakaan ei ole menty riman alitse sieltä missä aita on matalin. Valokuvaus kännykällä otetaan nyt niin vakavissansa, että on tuotu kuluttajille jopa uusi lisälaite Nokia Camera Grip.

Tämän lisälaitteen olemme tilaisuudessa napsauttaa kännykän kanssa yhteen, jolloin puhelinlaitteen käytettävyys kamerana lisääntyy merkittävästi. Laitteesta saa paremman otteen ja laukaisupainike on kätevämmin sormen ulottuvilla.

Nokia Camera Grip

Innovaatiot eivät rajoitu vain laitteisiin. Nokia esitteli valokuvaamiseen kehittämäänsä Nokia Pro Camera -sovellusta, jonka käyttöliittymä on suoraan sanoen huikaiseva.

Alla olevassa kuvassa ovat kameran eri ominaisuuksien säätökehät näkyvillä. Käyttäjä kykenee katsomaan ja asettamaan kaikki taikka yhden kerrallansa.

Nokia Pro Camera

Nokian paneutuminen myöskin sovelluksiin on ilahduttavaa. Lumian aloitusnäyttö alkaa täyttyä Nokian erinomaisista sovelluksista. Onhan siinä ennen Nokia Pro Cameraa ollut jo esimerkiksi Here -kartat.

Mainio tunnelma

Tilaisuus oli poikkeus Nokian vastaavien sarjassa. Tunnelma oli mainio. Väki uskoi itseensä.

Neulaa etsittiin – ja myöskin löydettiin – heinäkasasta Lumian zoomin avulla. Jopa toimitusjohtaja Elop heittäytyi mukaan hauskoihin demonstratiivisiin esityksiin kun Lumian kameran säätöjen avulla luotiin kuva, jossa pitkällä valotusajalla piirtyi luku 1020. Samoin zoomattiin venheestä otetusta kuvasta kaukana näkynyt saunaosasto saunojineen.

Elop keltaisissa sisäpelikengissä

Elop keltaisissa sisäpelikengissä

Nokia lienee löytänyt oivan formaatin tulevia julkistuksia varten. Ei enää niin kovin vakavaa, ei hermostunutta, eikä pönöttävää. Pieni itseironiakin sallittiin paikoin.

Hienoa suoraselkäisyyttä

Haluan vielä kiittää ja ylistää toimitusjohtaja Elopia huomaavaisesta ja suoraselkäisestä toiminnasta julkistuksen jälkeisessä vuorovaikutteisessa tilaisuudessa.

Yleisön joukosta esitetyssä kysymyksessä paneteltiin Nokian kumppania AT&T:tä vähäisistä lattiatason pinnistelyistä nokialaisten myymiseksi. Elop käänsi koko ongelman Nokian haasteeksi, johon nimenomaan Nokian, ei AT&T:n tulee tarttua ja vastata.

En ole täysin vakuuttunut, että itsekään olisin kiusallisen tilanteen kovinkaan paljon paremmin hoitanut. Pisteet siis Elopille.

Nokian souvi, kiitoksia!

Kun on Nokian väki saanut aikaan näin loistavaa jälkeä laitteessa  ja ohjelmistossa, olisi ollut synti ja häpeä, ja myöskin uutteria  ihmisiä kohtaan väärin jättää saavutukset kertomatta koko maailmalle.

Microsoftin valmistama käyttöjärjestelmä oli New Yorkissa se kuriositeetti. Tämä show oli Nokian.

Nokian onnistumisen juhlistamiseksi: nuoret kanadalaiset herrasmiehet

Rush – Limelight

Teidän nöyrin

P.Tärkeä

Mainokset