Nokia Abu Dhabissa – Lumia 2520

Laulan ylistystä mobiililaitevalmistaja Nokialle tämän julkistettua Abu Dhabissa peräti kuusi uutta laitetta. Erityisen ilahduttava uutuus on Lumia 2520, joka on Nokian ensimmäinen tabletti-tietokone.

Huolimatta kännykkäliiketoiminnan myynnistä Microsoftille, ei Nokia osoita minkäänlaisia luovuttamisen taikka lamaantumisen merkkejä, vaan on itse asiassa elämänsä vedossa. Jos on joillakin ollut hieman jo tappiomielialaa, ei ole sitä Nokialla. Täysillä mennään, ja mennään etiäpäin.

Tämä on loistava tapa kunnioittaa Nokiaan uskoneita ja edelleenkin uskovia ihmisiä.

Lumia 2520 on juuri sellainen tabletti, jota olen Nokialta kovin toiveikkaana odotellut. Nokian kuuluisa vähäeleinen muotoilu sopii tablettiin aivan yhtä hyvin kuin kännyköihin. Olen mielissäni myös käyttöjärjestelmäksi valitusta Windows RT 8.1:stä, koska se jättää suuren osan Windows -maailman ryönästä taaksensa vain uusimpia innovaatioita käyttääksensä.

On sykähdyttävän kiintoisaa, että Marko Ahtisaaren johdolla kehitetty, jo Nokia N9 -kännykän aloittama pelkistetty ja solidi muotokieli toimii yhä, ja toimii se erinomaisesti. Lumia 2520 on kuin suuri N9, tai suuri Lumia 920. Tällainen yhtenäinen muotokieli on merkittävä vahvuus ja on se jo muodostunut laadun takeeksi.

Lumia 2520

Lumia 2520

Nokia on painottanut täsmälleen oikeita seikkoja. Laite on kevyt, erittäin tyylikäs, sopivan kokoinen ja käytettävyydeltänsä parhainta laatua. Esimerkiksi näytön riittävällä kirkkaudella ulkotiloissa on suuri vaikutus käyttäjälle muodostuvaan kokemukseen ja ylipäätänsä laitteen hyödyllisyyteen.

Tilaisuudessa noudatettiin Lumia 1020:n julkistuksessa käytettyä toimivaa kaavaa, mutta monikossa: loistavia laitteita, loistavia lisälaitteita ja loistavia ohjelmia – ja Nokialta. Laitteista merkittävin oli tämä tabletti, jolle esiteltiin lisälaitteena kunnollinen näppäimistö lisävirtalaitteella.

Ohjelmistopuolella esitellyiksi tulivat Stephen Elopin totutun dynaamillisesti ohjaamana mm. jo aiemmin julkaistut HERE -kartat ja niihin kytketty aivan uusi Storyteller.

Tämä yksittäisistä tietohipuista tarinaa muodostava sovellus asettelee sisältöä sekä aikajanalle, että lokaatioon. Näin on käyttäjä tilaisuudessa muistella menneitä aikoja ja paikkoja. Eikä vain muistella, vaan voi hän karttojen kautta perehtyä vaikkapa paikkakunnan nykyiseen palvelutarjontaan.

En ryhdy luettelemaan muita mainioita julkaistuja laitteita, ohjelmistoja, taikka speksejä, kuten nuoret sanovat. Nehän löytyvät kaikki internetistä, taikka netistä, kuten nämä samat kovin hauskasti toteavat.

Abu Dhabissa Nokia esitteli näillä laitteilla, näillä lisukkeilla ja näillä ohjelmilla ennen kaikkea muuta oman innovatiivisuutensa voimaa. Tämä oli tilaisuuden tärkein anti. Nokia kykenee kehittämään yhä uusia erinomaisia tuotteita meille kuluttajille, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö näin olisi tulevaisuudessakin, olivat ne tuotteet mitä tahansa.

On todettava varsin suoraan, että toteutui kännykkäliiketoiminnan kauppa lopulta taikka ei, se yritys, joka itsellensä saa tämän yksikön, nämä luovat ja innovatiiviset ihmiset, on peräti onnekas.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset