Jolla – Maadajävri

Pitkän työpäiväni illassa olin vihdoin tilaisuudessa asennella Jollaani Maadajävri -päivityksen, jonka aiemmin iltapäivällä havaitsin jollayhteisössä herättäneen vilpittömiä riemunkiljahduksia. Heti alkuun haluan kiittää sen johdosta, että on tämän päivityksen nimeksi valittu kyseisen järven saamenkielinen nimi. Pienelle vähemmistölle tällä on suuri merkitys.

Pitkä ja kivinen tie Maadajävrelle…

Tämän ison päivityksen sisältö on erinomaisesti kerrottu muiden muassa Mobiili.fi -sivustolla ja JollaSuomi -plokilla, jonka uutisen kommenteissa on myös sivuttu mahdollisia päivityspulmia. Törmäsin itsekin harmilliseen ongelmaan, joka on kuvattu Jolla Oy:n avaamalla uudella together -sivustolla.

Ongelman ratkaisussa kerrotaan, että pitää tehdä pkcon install store-client ja pkill store-client… Tuota noin… missä ja kenen? Minunko ja Jollassako jotenkin?

Vaikka ohjeessa niin kehoitetaankin, en ryhtynyt leikkimään Linux -gurua, vaan resetoin kännykän Asetusten toiminnolla Palauta laite alkutilaan ja asentelin sitten päivityksen onnistuneesti. Seuraavaksi poimin Jollan kaupasta tarpeelliset sovellukset uudestaan. Tällä kerralla esimerkiksi sähköpostitilien määrittely sujui aiempaa helpommin.

Jolla

Jolla

Omasta mielestäni tämä alkutilaan palauttamisen kautta tekemäni asentaminen on guruilua kauniimpi ratkaisu, koska samalla tulin puhdistaneeksi presioussin kännykäiseni ryönästä, joka aiempien käyttöjärjestelmäversioiden jäljiltä sinne mahdollisesti oli jäänyt.

Kaikki toimii!

Helpotus oli suuri kun huomasin tämän hartaasti odotetun päivityksen vihdoinkin asentuneen ja uusi versionumero näkyi laitteen tiedoissa.

Seuraavaksi tarkistin, josko sähköpostin lähettäminen siviilimeilipoksistani vihdoin toimii… kyllä. Entä päivittyykö meilitilien status oikein Sähköpostin aloitusruudulla… kyllä. Tarkistin muutaman muunkin pienehkön vian ja havaitsin niiden jokaisen tulleen korjatuksi. Voin nyt todeta, että omalta kohdaltani tärkeimmät sovellukset toimivat.

Ylipäätään vaikuttaa Jolla nyt hieman sukkelammalta ja ihmeellinen satunnaisuus on eräistä toiminnoista jäänyt pois.

Jollan internetselaimessa näkyi nyt Jollan kotisivu valmiiksi suosikkeihin asetettuna. En muista oliko näin jo aiemmassa versiossa, mutta toivon enemmänkin valmiita linkkejä seuraaviin versioihin. Erityisesti Jollan tuki- ja ohjesivujen tulisi olla helposti omasta sovelluskuvakkeesta avattavissa, jolloin apua saisi selainta erikseen avaamatta ja sen käyttöä syvällisemmin opettelematta.

Yhteisö vahvistuu

Jollayhteisö elää voimakasta tekemisen aikaa. Jolla Oy:n sivustolla together.jolla.com käyttäjät voivat lukea, esitellä, arvottaa ja kommentoida asiaa lähes mistä tahansa Jollaa ja Sailfishia koskevasta kysymyksestä. Samalla tämä sivusto tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden aktiivisuutta ja osaamista osoittamalla kohottaa omaa statustansa yhteisössä erilaisia arvomerkkejä ja statuksia saavuttamalla.

Jollan markkinoilletulo onnistui lopulta erinomaisesti. Sailfish käyttöjärjestelmänä ja Jolla puhelimena ovat löytäneet oman lähes fanaatillisen kannattajakuntansa, joka ei peljästy pieniä taikka vähän suurempiakaan askareita kännykän käytettävyyden ja toimintakunnon hiomisessa.

Näyttää jopa käyneen siten, että Jollan ja Sailfishin saattaminen kuluttajille hieman keskeneräisinä on vain aktivoinut jollayhteisöä, kun tomerimmat ovat päässeet tuomaan julki erilaisia meille maallikoille lähes mystilliseltä vaikuttavia kiertoteitä ja kikkoja.

Jollassa on aitoa ja oikeata yhdessä tekemisen tuntua. Toivon asian olevan näin myös jatkossa.

En ole vakuuttunut, että tämän jytänderibändin styge liittyy asiaan mitenkään, mutta liitän linkin siitä huolimatta.

Sergey Mavrin – Poga bogi spyat

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s