Jolla – Keira Black

Tilasin henkilökohtaiseen käyttööni Jollan uuden Keira Black -älykuoren välittömästi JollaSuomen lennätettyä 4.2. niiden saapumisesta kuluttajain ulottuville. Toimitusajaksi luvattiin 2 – 3 viikkoa, mutta miellyttävästi yllättäen kirje kolahti postilaatikkooni jo viikon kuluttua tilauksesta.

Kun molemmat puolikkaat ovat mustat, näyttää Jolla upealta. Kännykkä tuntuu hyvältä, kuten ennenkin, mutta on visuaalisesti ehyempi. Nyt on helppo todeta, että tältähän Jollan olisi ollut kaikki syy näyttää heti aluksi. Ja että oranssiin älykuoreen kuuluisi oranssi kännykkä.

Keira Black

Keira Black

Keira Black on ehdottomasti tyylikkäin saatavilla oleva älykuori, eli The Other Half. Olen asetellut oheiseen kuvaan valkoisen vakiokuoren, tämän uuden mustan, sekä oranssin The First One -älykuoren. Oranssilla älykuorella toki on suurin sentimentaalinen arvo, todistaahan se kantajansa pioneerihengestä ja Jollan tilaamisesta jo keväällä 2013 kuukausia ennen kännykän tuloa kauppoihin.

Paitsi tyylikkäin älykuori, on Keira Black mielestäni paras tunnelma, eli ambience. Tämä tarkoittaa sitä, että älykuoren mukana kännykkään tulee erilaisten soittoäänien lisäksi uusi, peräti erinomainen visuaalinen ilme, joka näkyy kuvassa alla.

Keira Black -tunnelma

Keira Black -tunnelma

Mikä parasta, tämä uusi tunnelma ottaa hienosti huomioon käytettävyyden vaatimukset, eikä tee hallaa kontrasteille. The First One -tunnelma jätti toivomisen varaa juuri näiden kontrastien suhteen, mutta Keira Black käyttää fonttien värejä paremmin ja niinpä esimerkiksi kuvassakin näkyvä operaattorin nimi todella erottuu taustasta.

Lisätietoa löytyy myös unboxing -videon muodossa. Visuaalisen katselmuksen on ystävällisesti julkistanut JollaUsers ja esitellään siinä puhelintakin älykuoren lisäksi. Jolla Oy on julkaissut myös kehitysvälineitä näiden puolikkaiden omatoimiseksi valmistamiseksi, sähköttää Mobiili.fi.

Olemme saaneet nähdä Jollan älykuorten tuovan kännykkään uusia ääniä, värejä ja tunnelmia. Laitepuolella on jo esitelty yhteisön rakentelemina erilaisia älykuori-innovaatioita, kuten erillinen näppäimistö. Mikä voisi olla ensimmäinen virallinen laitepuolikas? Lisätietoa saattaa tulla jo Barcelonan Mobile World Congress 2014 -messuilla, kertoo JollaSuomi.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s