Jolla – Amazon Appstore

Vuoden alussa asentelin Jollaani Android -sovellusten hankkimista varten kauppaohjelman Yandex.Store. Onnistuin Yandexin kautta asentamaan ohjelmia ongelmitta, mutta valitettavasti ovat tuon putiikin eräät hyllyt vieläkin kovin tyhjillänsä. En esimerkiksi löytänyt lähellekään kaikkia kotimaisen Rovio Entertainmentin Angry Birds -pelejä.

Asensin myös Amazon Appstoren, josta nämä pelit löytyvät. Pelien lataamisen jälkeen putiikki aiemmalla Sailfish -versiolla lakkasi toimimasta ja päädyin poistamaan amatsoonin kännykästäni.

Aiemmin tällä viikolla julkistettu järjestelmäpäivitys Ohijärvi toi uusien hienojen ominaisuuksien lisäksi korjauksia. Uskaltauduin kokeilemaan Amazon Storea uudestaan. Kannatti kokeilla. Toimii.

Tässä kirjoituksessani ohjeistan kuinka tämä Amazon Appstore houkutellaan Jollaan. En ole tätä tarkoitusta varten muuttanut mitään asetuksia, saatikka käynnistellyt Kehitystilaa. En ole esimerkiksi sallinut Ei-luotettujen sovellusten asentamista, joten tämä ilmeisestikään ei ole sellainen. Android-sovellusten tuki on kaikki syy olla asennettu ennen Amazonin putiikin installointia.

Olin jo aiemmin rekisteröitynyt internetin, taikka netin, kuten nuoret sanovat, kautta Amazoniin. Nyt aivan ensimmäiseksi avasin Selaimen. Etsittäviksi kirjoitin sanat ”amazon store jolla”.

Etsintä selaimella

Etsintä selaimella

Etsintä tuotti hakutulokseen The Jolla Blogin artikkelin Tips And Tricks #2 Installing Amazon App Store On Your Jolla. Kyseisessä kirjoituksessa on Amazonin linkki, josta varsinainen lataussivu aukeaa.

Asennuspaketin lataussivu

Asennuspaketin lataussivu

Painiketta Download the Amazon Appstore sormella koskettamalla käynnistyy asennuspaketin lataus. Kun latuu on tapahtunut, ilmaantuu näytön yläreunaan ilmoitus AmazonApps-release.apk Tiedosto ladattu. Sukkelasti ilmoitusta koskettamalla avautuu sovellus Siirrot, jonka toki voi aukaista myös Jollan Asetuksista Järjestelmän puolelta.

Siirrot

Siirrot

Ladattu paketti näkyy Siirroissa näyttäen tyylikkäästi myös tiedoston koon, lataushetken ja -ohjelman. Tämän siirtorivin kosketus käynnistää ohjelman asennuksen, jonka tapahduttua tulee ilmoitus 1 uusi sovellus asennettu Appstore.

Mikäli kaikki menee kuten pitää, Jollan sovelluksiin ilmaantuu uusi sovellus Appstore. Kuvaketta koskettamalla avautuu tämä uusi marketti.

Amazon Appstore

Amazon Appstore

Uusien sovellusten ostaminen ja lataaminen on helppoa ja tapahtuu samaan tapaan kuin Yandex.Storessa, eli etsitään haluttu ohjelma ja maksullisuuden mukaan näkyvien eri painikkeiden avulla ostetaan ja/taikka asennetaan sovellus. Iso osa peleistä ja muista sovelluksista on ilmaisia, joten mitään luottokorttitietojakaan ei välttämättä tarvita.

Kaupan toimintovalikko aukeaa vasemmasta yläkulmasta. En näihin ole sen paremmin perehtynyt, olihan tarkoitukseni vain sukkelasti noukkia muutama loistava peli Jollaani. Amazon Appstoren ohje löytyy internetistä.

Amazonin putiikin toiminnot

Amazonin putiikin toiminnot

Ekosysteemit ja pilvet osoittavat toimivuutensa, kun avaamalla kohdan My Apps, saan välilehdelle CLOUD näkyville aiemmin ostamani änkkärit. Jokaisen pelin kohdalla painikkeessa lukee aluksi Install.

Aloitettuani asennuksen painike häviää ja tilalle tulee teksti Downloading, sekä etenemistä ilmaiseva palkki. Latuun ja asennuksen jälkeen painike ilmaantuu jälleen, nyt tekstillä Open, josta pelin saa käyntiin aivan samoin kuin Jollan sovellusvalikosta.

Omat sovellukseni pilven reunalla

Sovellukseni pilven reunalla

Kun kaikki on asennettu, samat pelit näkyvät myös välilehdellä DEVICE, eli ne ovat tunnistetusti laitteessani, se on Jollassa.

Amazonilta hakemani pelit löytyivät helposti ja saatavilla olivat myös kaipaamani mainosvapaat versiot. Loistavin seikka tässä kuitenkin on ostoshistorian säilyminen pilvessä, joka tarkoittaa, että voin laittaa Jollani sileäksi kuinka monta kertaa tahansa ja silti helposti noutaa aiemmin ostamani sovellukset.

Näkyy muuten Kauppalehti sähköttävän uutista, jonka mukaan Jolla menee peräti erinomaisesti kaupaksi: Jolla: Tilauskirjat täynnä. Jolla Oy:lle lämpöisimmät onnitteluni onnistumisen johdosta!

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset