Jolla – Paarlampi

Jollan kiitettävän rivakka päivitystahti jatkuu. JollaTogether -yhdessä kehittämisen sivusto, JollaSuomi ja Mobiili.fi sähköttävät jälleen yksityiskohdat uudesta versiosta 1.0.5.16, joten en katso olevan tarpeen niitä tässä luetella. Tieto uutuudesta suorastaan riehaannutti taas kerran. Pudottelin tohkeissani tavaroita lattialle, hakeuduin sukkelasti etsimään päivitystä, ja sitten heti latailemaan…

Paarlampi

Paarlampi

On komiata kuulua ensimmäisten joukkoon, eli siihen ryhmään, joka noin vuosi sitten ennakkoon tilasi Jollan ja vuoden 2013 lopulla sen myöskin sai haltuunsa. Nyt olemme tässäkin asiassa ensimmäiset:

First to first ones

The software update will be first available to our dear users owning ”The First one” covers. The rest of our user base will be able to update their devices on the same day, but a few hours later.

Tällainen huomionosoitus lämmittää mieltä. On mukava havaita, ettei muitakaan mitenkään erityisemmin syrjitä, vaan kyseessä on kaikin puolin järkevä päivitysten porrastaminen, etteivät kaikki innokkaat ole samaan aikaan soppaluukulla.

Visuaaliset vihjeet

Haluan erityisen painokkaasti kiittää uusista visuaalisista vihjeistä, jotka opastavat uutta käyttäjää ja hieman meitä vanhempiakin seiloreita. Nämä vihjeet ovat käyttäjälle suuri apu ja kohottavat ne Jollan käytettävyyden uudelle tasolle.

Vihje

Vihje

Nämä vihjeet häviävät muutamaan otteeseen ilmaannuttuansa. Riemastuisin tavattomasti, jos kykenisin jostakin laittamaan vihjeet uudestaan päälle, sen verran ovat ne tyylikkäät ja innovatiiviset. Livenä, kuten nuoret sanovat, ovat Jollan vihjeet vielä paljon staatillisesta kuvasta ilmenevää hienommat.

Yhdessä seilaten…

Jollan kantava elementti on jollayhteisö, joka sinnikkäästi ja innoissansa osallistuu Jollan ja Sailfishin kehittämiseen. Tämän yhteisön ehdottomasti keskeisin saitti on JollaTogether. Kyseisellä areenalla me kehitämme Jollaa yhdessä – totean näin rehvakkaasti muutaman äänen ja kommentin antaneena.

Kantava ajastus on, että kuka tahansa voi tulla mukaan asettelemaan erilaisia asioita järjestykseen, kommentoimaan ja antamaan vastauksia muiden avuksi. Mukana on myös Jolla Oy:n henkilökuntaa. He erottuvat meistä muista kylttinsä piskuisen jolla -tekstin ansiosta.

JollaTogether

JollaTogether

Alkuun pääseminen on helppoa. Saitille kirjaudutaan samoilla jollatunnuksilla, joita käytetään puhelimessa. Sitten vain lukemaan ideoita, ja jos vaikuttaa asia hyvältä, voit antaa yhden kannustusäänen napsauttamalla ylöspäin osoittavaa nuolta. Näinkin pienellä eleellä on mahdollista aloittaa yhdessä tekeminen ja vaikuttaa kehitykseen.

Tämä on areena, josta Jolla Oy on jo useita ideoita noukkinut vakkaansa, ne omaan työpajaansa vienyt ja Jollan kehityslistalle nostanut. Tällaista yhdessä tekemisen kulttuuria ei muilla kännykkävalmistajilla ole, ei ainakaan niillä suurimmilla.

Onko Jolla sinua varten?

Jolla, onkohan se minua varten, kysellään tuttavilta turuilla ja toreilla, diskuteerataan sofistikoituneesti yliopistojen kampuksilla, soperretaan smalltalkkina baarien myöhäisillan hämyssä ja arvuutellaan harvinaisen vastaantulijan kanssa tunturisoiden pitkospuilla.

Mikäli haluat kannustaa pientä yritystä, avointa kulttuuria, mukaan ottamista ja vierellä kulkemista, on Jolla sinua varten. Jos koet suvaitsevasi erilaisuutta, on Jolla sinua varten. Halutessasi aidosti vaikuttaa kännykän ominaisuuksiin ja kehitykseen, on Jolla sinua varten.

Kaikki riippuu siitä, millaista maailmaa haluat olla rakentamassa, millaista elämisen ja olemisen tapaa levittämässä.

[Kirjoitusta on päivitetty 13.04.2014. Poistin jälleen ylimääräiset verbin tai koko lauseen määritteenä toimivat taipumattomat tai vajaasti taipuvat sanat]

Tämän stygen valitsin aikoinaan kuolleelle ja eläville supikoirille, nyt katson soveliaaksi soittaa sen Jollalle:

Ace of Base – Beautiful Life

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

 

 

Mainokset