Jolla – varjoon, suojaan

Olen tunnetusti kiusallisen säntillinen ulkoasustani. Ihmisten ilmoilla käyskennellessäni tämä pedantillinen tarkkuus luonnollisestikin koskee aivan samalla tavalla henkilökohtaisessa käytössäni olevia mobiililaitteita, joiden tulee olla tämän ajan ja kulttuurin esteettisten mieltymysten mukaiset.

Kesän kuumien tuulten syleilyssä ja polttavan auringon alla nousee esille kysymys kännykän asiallisesta ja riittävästä suojasta. JollaSuomi hienon ajankohtaisesti lennätti kotimaisen Droplet Hitech Design Oy:n Lastu -tuotteiden löytäneen tiensä Jolla Oy:n kaupan hyllyille. Nopea vilkaisu osoitti löytyvän myös toisen kotimaisen, Insmat Oy:n Jollaa varten tekemän kotelon.

Perusasia estetiikassa on värimaailma. Kännykän ja kotelon tulee sointua yhteen muotojen lisäksi etenkin aaltomuotoisen sähkömagneettisen säteilyn suhteen. Ristiriitoja ei saa olla.

Insmat flip case for Jolla

Koska Jollan The Other Half -tuotteista ehdoton suosikkini on Keira Black, luonteva valinta tätä toista puolikasta suojaamaan on jollaputiikin valikoimasta löytyvä Insmat Oy:n valmistama Insmat flip case for Jolla. Kuvassa alla nämä kaksi yhdessä.

Insmat flip case for Jolla

Insmat flip case for Jolla

Jollan kännykkä, Keira Black -älykuori ja Insmat -kotelo ovat ehyt kokonaisuus. Kännykkä istuu koteloon loistavasti, kameralle on takana aukko ja kotelon etukannen sisäpuolelta löytyy lokeroita pikkutavaralle. Kotelo on jämäkkä ja antaa laadukkaan vaikutelman. Magneettisuljin toimii erinomaisesti. Tuote löytyy myös valmistajan sivuilta.

Keira Black

Keira Black

Insmat sopii yhteen Keira Black -älykuoren kanssa, mutta mitenkä muut? Esimerkiksi alkuperäinen ensimmäisten uskaliaiden lahjaksi saama The First One Poppy Red TOH? No eihän sitä voi asetella mustaan koteloon.

Lastu wallet case

Tilanteen pelastaa täydellisesti Lastu wallet case, jonka puun ja värjätyn nahkan värit ovat kuin tehdyt oranssia älykuorta suojaamaan. Tai siis, pelastaisi, ellei kotelo olisi jo valmiiksi liimattu valkoiseen älykuoreen… Voi Juutas sentään… Jos jotakin piti jo valmiiksi liimailla, niin miksi ei ostaja saanut väriä valita?

Lastu valkealla älykuorella

Lastu valkealla älykuorella

Järjestelemällä uudelleen niukahkoa henkilökohtaista budjettiani onnistuin löytämään rahoituksen ylimääräiselle Poppy Red -älykuorelle. Tämän hankin nimenomaisesti sen vuoksi, ettei olisi tarpeen liimata Lastua originaaliin The First One Poppy Red -älykuoreen. Nyt en tiedä uskallanko repiä valkoisen irti, tarttuuko enää oranssiin? ”Puupinta on suunniteltu asennettavaksi vain kerran”, tietää kauppias kertoa.

Lastu birdseye maple

Lastu birdseye maple

Sitä tilaa mitä saa. Olisin kovin mieluusti valinnut puuksi kaupasta ilmeisesti jo loppuun myydyn visakoivun, mutta tyylikäs on tämäkin birdseye maple, eli jotakin kuviota vaahterassa. Mikäli tämäkin tuote on Jollan kaupasta jo loppunut, voi toki vilkaista myös valmistajan sivuilta. Liekö kauppa käynyt, kun äsken ei tätä tuotetta löytynyt kumpaiseltakaan?

Täyttävät tehtävänsä

Nämä molemmat hakevat ja saavat funktionaalisen oikeutuksensa suojaamalla Jollan kännykkää erinomaisesti. Insmat on peruskotelo ja suoriutuu hieman paremmin kännykän pinnan peittämisestä ja on tukevampi, joten Jolla todella on suojaisassa varjossa sen kätköissä. Lastu on erikoinen ja kantaa näkyvästi käsityön leimaa, mutta ei taipuisalla kannella suojaa arvokasta sisältöänsä Insmatin veroisesti. Kumpiko parempi? Valinta riippuu käyttötarkoituksesta.

[Muokkaus 04.06.2014:] Näkyy jälleen löytyvän Jollan kaupasta kaikki nämä mainitut kuoret ja kotelot. Lisäksi on saatavilla erittäin tyylikäs Lastun tumma versio, tämä Kelo on valmiiksi yhdistetty Keira Black -älykuoreen. Tämä on nyt sitten sitä paljon puhuttua tyyliä.

Eipä uskoisi, että tällainenkin styge on joskus tehty…

Fredi – Varjoon, Suojaan

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset