Microsoft – Lumia 535

Microsoft on tänään julkistanut yhtiönsä nimellä brändätyn kännykän. Kyseessä on peräti edullinen älykännykkä Microsoft Lumia 535. On helppo todeta, että tällainenhan sen kaikkein ensimmäisen Lumian olisi pitänyt olla koskien hintaa, ominaisuuksia ja niistä muodostuvaa hinta-laatusuhdetta.

minäPhone

Lumia 535 on modernin, itseänsä korostavan ihmisen puhelin. On hämmästyttävää, että tämän kännykän kaksi kameraa ovat molemmat 5 MP. Omasta naamastansa taikka navastansa saa siis yhtä tarkkoja kuvia kuin ulkopuolisesta maailmasta. Todellinen pääministeripuhelin?

Microsoft Lumia 535

Microsoft Lumia 535

En ole koskaan kokenut tarpeelliseksi ottaa kuvia taikka videota omasta itsestäni. On joka tapauksessa selvää, että tämä kamerakombinaatio on suunnattu aivan tietylle kohderyhmälle, joka kaiken aikaa kasvaa määrässä.

Olisin toivonut, että itseposeerauskuvien sijaan vielä enemmän korostuisi kuvien ja tunnelmien välittämistä läheisille. En henkilökohtaisesti harrasta Skype-puheluita, joten en osaa sanoa mitä 5 MP:n etukamera siinä suhteessa meriteeraa, mutta arvatenkin on kuvan laatu aiempiin verrattuna huikaiseva.

Kamera vaihtoon?

En kuulu kohderyhmään. Moni asia Lumia 535:n kohdalla on mieleiseni. Kuitenkin nimenomaan tämä vahvuudeksi ajateltu 5+5 MP:n kamerakombinaatio henkilökohtaisesti suoraan sanoen estää edes harkitsemasta tätä kännykkää. Mikäli olisi ollut edes 8+2 MP, taikka 10+2 MP, olisin joutunut yöllä viettämään pienen unettoman hetken tätä mallia harkitessani.

Toistan hämmästelyni, että onko todellakin vain kuoren väri se, jolla Lumian ostaja voi muokata kännykästä mieleisensä? Edistystä mielestäni olisi jo sekin, että muutoin sama laite olisi saatavilla muutamalla erilaisella kameralla.

Kehitelkäämme ajatusta. Entä jos kamera olisi mahdollista helposti vaihtaa? Joissakin Lumioissa kamera ainakin ulkoisesti jo nyt näyttää erilliseltä moduulilta, josta hiipii mieleen ajatus mahdollisuudesta käyttäjän omin toiminensa vaihtaa kameramoduuli joskus tulevissa malleissa.

Sovellusluettelosta työpöytä?

Lumia 535:n käyttöjärjestelmä on Windows Phone 8.1. Aloitusnäytön lisäksi näkyvät asennetut sovellukset WP:n Sovellusluettelossa. Kun sovelluksia on paljon, tämä kaikki sovellukset sisältävä lista on pitkä ja harmittavan epäkäytännöllinen. Nykyinen Sovellusluettelo toteutukseltansa on kuin värikkäämpi ja kuvilla höystetty toteutus DOS-käyttöjärjestelmän yksinkertaisista listoista.

Ei ole tiedossani, mitä kaikkea on suunniteltu Sovellusluettelon kehittämiseksi. Oma ehdotukseni on Sovellusluettelon uudelleenorganiseeraaminen ensinnäkin kansioiden avulla kunnolla järjestellyksi ja tuttujen ikonien avulla yhtä ja samaa esitystapaa käyttäväksi kautta linjan niin kännyköissä, tableteissa kuin perinteisissäkin tietokoneissa.

Toisin sanoen, tämä Sovellusluettelo ulkoisesti olisi kuten perinteinen Windowsin työpöytä. On totta, että Windows Phonea käyttävissä kännyköissä ja Windows 8:lla varustetuissa tietokoneissa on aivan käyttökelpoinen Etsi -toiminto, jolla sovellus löytyy sukkelasti. Mutta kosketusnäytön perusajatushan on juuri se, että kaikkea kirjoittelua vähennetään ja asioita tehdään kosketuksen ja eleiden avulla.

Kenelle?

Itselläni on henkilökohtaisessa käytössä todellinen lippulaivakännykkä Nokia Lumia 1520, jonka myötä vaatimukseni kameran suhteen ovat nykyään korkealla. En koe voivani vaihtaa kännykkään, jossa pääkamera on 5 MP.

Jos hinta tulee pysymään ennakoidussa noin 150 Eurossa, on Microsoft Lumia 535 varmasti harkinnan arvoinen erityisesti niille, jotka arvostavat kohti omaa nenää osoittavan kameran korkeata laatua ja pikselimäärää.

Lumia 535:n ominaisuudet ovat hintaa katsoen kunnossa. Kännykkä on totutun tyylikäs ja värit tuovat lisäarvoa. Esittelyvideosta selviää, että myös suorituskyky riittää – sovellukset ja pelit hyrräävät jouhevasti.

Huomattakoon myös, että tämänkin Lumian mukana tulee 15 Gt pilvitallennustilaa Microsoftin OneDriven pilvestä, sekä suuri joukko loistavia sovelluksia, kuten Nokian kartat ja navigointi.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset