Jolla – Tablet

Leijuin eilen korkealla. Nokia oli julkaissut Nokia N1 -tabletin. Luulisi, että alashan sieltä tullaan, mutta tänään saavutti kotitöllini vieläkin innostavampi uutinen… Jolla Oy esitteli Slush 2014 -tapahtumassa ensimmäisen Sailfishia käyttävän tabletin, ytimekkäästi nimetyn Jolla Tabletin.

Jolla Tablet

Jolla Tablet

Nokia ja Jolla osoittavat omilla laitteillansa, että näinkin kilpaillulla segmentillä on aina tilaa tuotteelle, jossa on joku juju, joku kantava ajatus. Nokialla se juju on oma Z Launcher, Jollalla oma Sailfish. Kun laitteet lisäksi ovat tyylikkäät ja muista erottuvat, on menestymiselle hyvät edellytykset. Erityisesti tämä Jolla Tablet on muodoiltansa aivan omanlaisensa, unlike.

Joukkovoimaa rahoituksessa

Jolla Oy on käyttänyt joukkoistamista kaikessa toiminnassansa. Jolla Tablet on mahdollista tilata IndieGoGon joukkorahoituksen kautta. Tilasin jo omani. Tilanne tällä hetkellä on niin mainio, että rahoitustavoite on saavutettu ja kiitosviesti meille ensimmäisille seiloreille saapunut:

Thank you for a rocking start!

We have reached our goal in a little over 2 hours – the #JollaTablet is happening! Our heartfelt thanks to each and every one of you who have contributed.

The first two batches of Jolla Tablets are sold out, and we have introduced the next batch of 2000. 

Please stay tuned for future updates and share the love for the world’s first crowdsourced Jolla Tablet with your friends and family! #PeoplePowered success!

 

Kuten niin monta kertaa aiemmin, Jolla kysyi, kiinnostaako ketään? Ja kuten tähän saakka aina ennenkin, yhteisö vastasi, että totta maar kiinnostaa!

Moniajoa näköalaikkunoissa

Sailfishin kenties paras puoli on erinomaisesti toteutettu aito moniajo, jota käyttöliittymä tukee poikkeuksellisen hienosti. Kuvassa alla on Tabletin moniajonäkymä. Sovellusten pienoiskuvat, eli kannet päivittyvät reaaliaikaisesti. Jo kännykässä kannet ovat riittävän suuria, jotta niistä näkee esimerkiksi selaimen päivittymisen tai taustalla pyörivän videon. Tabletin suuremmalla näytössä tilanne on yhä parahultaisempi, koska kannetkin ovat suuremmat.

Jolla Tablet

Jolla Tablet

Kuten kuvasta näkyy, suurempi tila merkitsee myös sitä, että moniajonäkymän alareunassa on pitkä rivi sovelluskuvakkeita, joista yleisimmin käytetyt sovellukset voi näppärästi käynnistää.

Media loistavasti mukana!

Jollan uutuus ei voi jäädä huomaamatta. Sähköinen media on ollut hienosti mukana ja raportoinut päivän mittaan Jolla Tabletista. Mielestäni erityisen ahkerasti on ollut asialla Mobiili.fi, jälleen. Hyväksi näytteeksi käy Markus Lehtiniityn raportti otsakkeella Jolla paljasti tabletin – näin paljon se maksaa.

Jollayhteisön ”oma media” on myös aktiivinen. Tabletista kirjoittavat muiden muassa JollaSuomi, JollaUsers ja The Best Mobile Blog. Suuremmista lehdistä jutun ovat tehneet esimerkiksi Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Näissä kirjoituksissa ovat kaikki yksityiskohdat tulleet mainituiksi, joten en niitä tässä ryhdy kertaamaan. Näkyvyyttä on saatu, kun on ollut ihmisiä kiinnostavaa asiaa ja kun se on taitavasti esitelty muutoinkin uutiskynnyksen ylittävässä Slush 2014 -tapahtumassa. On hienoa, että pieni toimija saa tällaista näkyvyyttä.

Sinä loistavasti mukaan!

JollaTogether on Jollan puhelimen käyttäjille tuttu yhdessä kehittämisen sivusto. Eihän Jolla olisi Jolla, eivätkä seilorit seiloreita, ellei myös tabletin kehitystyötä tehtäisi yhdessä. Jolla kutsuu kaikkia mukaan tätä uutta laitetta kehittämään: The Jolla Tablet. We make it. You make it yours.

Jo tähän mennessä on nähty jollayhteisön todella kehittävän laitteita ja käyttöjärjestelmää yhdessä. Jolla Oy nostaa yhteisön näkemysten perusteella asioita omalle työlistallensa. Yhdessä tekeminen on Jollan kohdalla täyttä totta. Tämä tekee Jollasta erityisen yhtiönä ja tuotteena.

Helloween – Power

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset