Jolla – Aaslakkajärvi

Jollan päivitys numero 15 on saatavilla Early access -päivityksenä vapaaehtoisiksi ilmoittautuneille. Kertauksena todettakoon, että me vapaaehtoisen saamme uudet ominaisuuden ennen muita käyttäjiä ja siten testaamme, josko olisi turvallista laittaa uusi versio kaikille. Päivityksen nimi on Aaslakkajärvi ja versionumero 1.1.6.27. Järvi tällä nimellä löytyy pohjoisesta, Suomen Enontekiöltä.

Tällä kerralla tulin varsin perusteellisesti yllätetyksi. Ennakkoon en tiennyt tämän päivityksen tulosta mitään. Huomasin uutisen JollaUsersin lennättämänä.

Tarkat tiedot sisällöstä ovat luettavissa JollaTogether -sivustolta kahdesta tiedotteesta: [release notes] 1.1.6/Aaslakkajärvi ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 1.1.6/Aaslakkajärvi. Jolla Oy:n Virallinen blogikirjoitus löytyy otsakkeella Early access: Sailfish OS Aaslakkajärvi with private browsing and more is here!

Aaslakkajärvi

Aaslakkajärvi

Kuten tavallista, päivitys asentui sukkelasti ja täysin ongelmitta. Muutenkaan ei uusi Sailfish -versio nykyään ole yhtä dramaatillinen tapahtuma, kuin oli se Jollan taipaleen alussa. Jollan kännykkä nimittäin on toiminut erinomaisesti jo monta versiota sitten.

Sähköposteja etsimään

Eipä silti. Aaslakkajärvi tuo useita loistavia parannuksia keskeisten sovellusten käytettävyyteen. Sähköpostia on nyt mahdollista todella kätevästi etsiä.

Alla näkyvään yhdistelmäkuvaan olen sommitellut neljä kuvaa. Ensimmäisessä vasemmalla näkyy Sähköpostin Etsi -toiminto. Kirjoitan etsittävään tekstiin Mobiili, ja sitä mukaa kun lisään pukstaaveja, viestejä etsitään ja myös löydetään. Toisin sanoen löydettyjen viestien lista päivittyy livenä.

Etsien käy...

Etsien käy…

Etsi -toiminnossa voin valita vetovalikosta Hakuvaihtoehdot, jotka näkyvät kuvissa oikealla. Mikäli haen laitteesta, voin erikseen valita etsitäänkö Lähettäjästä, Vastaanottajista, Aiheesta ja Viestin sisällöstä. Kunkin voin laittaa päälle erikseen.

Yksityinen surffailu internetissä

Jollan ja Sailfishin imagoon erinomaisesti soveltuu yksityisen selailun toteuttaminen vihdoin Jollan omaan Selaimeen.

Kesti tovin, ennen kuin oivalsin, kuinka ja mistä yksityinen selaus laitetaan päälle. Avainkohdat pilkistävät alla olevassa yhdistelmäkuvassa. Ensimmäisessä on käynnissä normaali selailu. Sitten napsautan välilehtikuvaketta, joka näkyy alareunan työkalurivillä aivan vasemmassa reunassa. Välilehtien sivulla löytyy vetovalikosta Yksityinen selaus.

Turvallista selailua!

Turvallista selailua!

Yksityisen selauksen tultua valituksi muuttuu näkymän ulkoasu vinoraidalliseksi. Myös sivunäkymässä nämä raidat ilmaisevat privaattia surffailua. Takaisin normaaliin tilaan palataan samaa reittiä, mutta luonnollisestikin valitaan Normaali selaus.

Paljon muuta…

Nämä kaksi uudistusta ovat itselleni tärkeimmät tässä päivityksessä. Kirjoituksen alussa löytyvien linkkien takaa löytyy jälleen todella paljon muitakin uudistuksia. Palaan joihinkin niistä, kunhan Aaslakkajärvi julkaistaan kaikille ja lopullisessa muodossansa.

Paitövei, Jollan blogikirjoituksen lopussa on kiintoisa vihje: ”We have some bigger exciting changes already in the pipeline, and coming soon your way. Stay tuned!

Jotakin merkittävää siis on tulossa…

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset