Jolla – Aaslakkajärvi 1.1.6.27

Aaslakkajärvi on nyt saatavilla kaikille. Versionumero on 1.1.6.27, eli sama kuin Early access -päivityksessä aiemmin. Jollan tiedotteet kotimaan kielellä löytyvät asiakastuen sivulta Tiedotteet ja järjestelmäpäivitykset. Tämän päivityksen kuvaus löytyy otsakkeella SailfishOS-päivitys 1.1.6.27 Aaslakkajärvi.

Tuttuun tapaan tarkat tiedot päivityksen sisällöstä ovat luettavissa JollaTogether -sivustolta yleisemmin [release notes] 1.1.6/Aaslakkajärvi ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 1.1.6/Aaslakkajärvi.

Sähköpostit joukolla lukemattomiksi taikka luetuiksi

Esittelin joitakin ominaisuuksia aiemmassa kirjoituksessani Jolla – Aaslakkajärvi. Tällä kerralla puutun ainoastaan sähköpostin viestien merkitsemiseen luetuiksi ja lukemattomiksi.

Alla näkyvään yhdistelmäkuvaan olen sommitellut näkymiä poistettujen viestien kansiostani. Ensimmäisessä osakuvassa käynnistän vetovalikosta toiminnon Valitse viestejä. Toisessa olen valinnut kolme viestiä, jolloin jo ensimmäisen valinnan kohdalla ilmaantui alaosaan työkalurivi, jossa keskimmäisenä on luetuksi/lukemattomaksi merkitsevän toiminnon kuvake. Koska valitsemani viestit ovat lukemattomia, kuvakkeena on Merkitse luetuksi, eli aukaistu kirjekuori.

Sähköposti

Sähköposti

Kun toiminto on suoritettu keskimmäistä kuvaketta napsauttamalla, valitut sähköpostit on merkitty luetuiksi ja työkalurivi poistuu näkyvistä (kuva 3). Ensin ajattelin, että tässähän on virhe, koska sovellus ei palannutkaan ensimmäiseen näkymään, jossa voisin taas käynnistää Valitse viestejä -toiminnon. Mutta olenkin tilaisuudessa tehdä lisää valintoja juuri tuossa tilanteessa, jossa teksti Valitut ilman numeroa tarkoittaa, ettei uusia valintoja ole tehty.

Tehtyäni uudet valinnat (samat kuin edelliset) ilmaantui työkalurivi jälleen, mutta tällä kerralla keskimmäinen kuvake onkin suljettu kirjekuori, eli toiminto on Merkitse lukemattomaksi.

Perusasioiden parissa:

Gary Moore – Wishing Well

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset