Intex – Sailfish OS

Mobile World Congress 2015 Kiinan Shanghaissa oli ja meni. Jolla Oy:lle tapahtuma oli merkkipaalu, koska vihdoin oli julkisuudelle tarjota ensimmäinen Sailfish -käyttöjärjestelmää lisensoiva kumppani, intialainen Intex Technologies.

SuomiMobiili otsikolla Intex vahvisti: Aqua Fish on ensimmäinen Sailfish OS 2.0 puhelin tietää kertoa, ettei kongressissa esitelty laite suinkaan ole tuleva Intex Aqua Fish, vaan kyseessä on Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmää esittelevä referenssilaite. Review Jolla puolestaan purkaa pettymystä todeten kirjoituksessa No news: Intex Aqua Fish smartphones, ettei edes laitteen tai laitteiden tulevia speksejä vielä tiedetä, vaikka niitä on runsain määrin muka jo tiedetty ja julkistettu.

Intex joka tapauksessa on nyt avannut Sailfish -laitteiden kaipuuta lievittämään sivun Intex Sailfis OS. Kyseisellä sivulla näkyvä laite on aivan erilainen kuin muutama päivä sitten esitelty.

Mikä lie?

Mikä lie?

Lienee selvää, ettei kuvassa näkyvä puhelinkaan ole se, mitä lopulta joskus myöhemmin tänä vuonna julkistetaan. Jonkinlainen referenssilaite taikka prototyyppi tämäkin? On kuitenkin huomionarvoista, että kuvan laite muistuttaa Intexin nykyisiä Aqua -malliston älykännyköitä ja saattaa siten olla MWC:ssä esiteltyä referenssilaitetta parempi arvaus tulevasta Intex Aqua Fish -kännykästä.

Laitteen hinta on vielä täysin auki. On esitetty arvioita 10 000 – 20 000 Intian rupian välillä, mutta ne ovat huhuja nekin. Voi toki olla, että kuluttajille tarjotaan kahta taikka useampaakin mallia hintahaitarin kumpaisestakin päästä.

Mikä mahtaa olla laitteen saatavuus Intian ulkopuolella? Olisiko tämä laite mahdollista tilata myös Suomesta? Mieluiten Jollan oman putiikin kautta?

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset