Jolla – Tablet myöhästyy jälleen

Olen tänään saanut vastaanottaa sähköpostia Jolla Oy:ltä. Yhtiö ilmoittaa Jolla Tabletin myöhästyvän aiemmin kerrottua enemmän. Viesti ohjaa Jollan viralliselle blogille, jossa asia on kerrottu mielestäni erittäin hyvin otsakkeella Jolla Tablet display and shipping update.

Myöhästyminen on aiheuttanut yhteisössä monenlaisia tuntemuksia. Esimerkiksi Jollan omalla blogilla käydään parhaillaan kiihkeätä keskustelua viivästymisen syistä ja seuraamuksista.

Best Tablet of MWC15 award goes to the Jolla Tablet!

Best Tablet of MWC15 award goes to the Jolla Tablet!

Tämän päivän tiedot eivät ole pelkästään negatiivisia. Nimittäin tuo jo mainittu kirjoitus kertoo myös edistymisestä Jolla Tabletin näyttöön liittyvän ongelman suhteen.

Yksi seikka tässä kuitenkin on nähdäkseni varmistunut. Jollan todella kannattaa eriyttää laitteiden suunnittelu ja valmistus erilliseen yhtiöön, kuten aiemmin on tehty tiettäväksi. Näin päästään pois ristipaineisesta tilanteesta.

Nyt vaikuttaa siltä, että Jolla on joutunut kohtaamaan kovan liikemaailman sijoittajain kasvaneiden vaatimusten muodossa. Keskittyminen jatkossa enemmän käyttöjärjestelmään oli rahamiesten ja -naisten vaatimus jo aiemmin.

Onko tämä priorisointi vaikuttanut tabletin aikatauluun, ei ole tiedossani. Käsittelin yhteisön ja sijoittajain toiveiden välistä dilemmaa kirjoituksessani Jolla – viattomuuden loppu.

Ja se lakkipäinen ladakuski… luomisen tuskaa, kuten Jolla Tabletin kohdalla?

Kummeli – Luomisen tuskaa: Animaatio

Lopuksi vielä poppia…

Styx – Blue Collar Man

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset