Jolla – Tablet on tulossa

Jolla Oy:n henkilöiden käytyä Kaukoidässä käynnistelemässä Jolla Tabletin tuotantoa, on yhtiö lähettänyt meille ennakkotilaajille elektroonillista postia ja ystävällisesti lennättää tilanteesta virallisella blogillansa peräti kahden kirjoituksen kautta.

Marko Saukko kirjoittaa ensimmäisen erän valmistumisesta otsakkeella First batch of Jolla Tablets completed – a factory report ja Iekku Pylkkä kehittäjille lainaan lähtevien laitteiden postittamisesta rubriikilla Jolla Tablet Developer Loan devices shipped! What’s next?

Ensimmäinen erä

Ensimmäinen erä

Kehittäjille ensin

Ensimmäinen erä on jo postitettu. Pakettien osoitteissa on Jolla Tabletin sovellusten ja ilmeisesti myös joidenkin laitteiden kehittäjiä. Jolla Oy antaa nämä laitteet kehittäjille lainaksi. Tästä lainaohjelmasta on Jollan blogilla aiemmin julkaistu kirjoitus Jolla Tablet Developer Device loan program starting soon.

Pienen laite-erän toimittaminen ensin kehittäjille on nähdäkseni välttämätöntä, jotta nämä voivat oikealla laitteella testata sovellus- ja laitepuolen saavutuksiansa. Me muut saamme siten paremmin toimivia lopputuotteita. Meille ennakkotilaajilla on tablettia lupailtu saapuvaksi syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

Tehtaalta

Tehtaalta

Communication Breakdown

Kirjoituksissani Jolla – sentimentaaliset hupsut? ja Jolla – skaalautuvaa sentimentaalisuutta? lähes vannotin Jolla Oy:tä jatkuvasti lähettämään jollayhteisölle tietoa ja tunnelmia yhtiön sisältä ja tekemisistä.

Tässä avoimuudessa oli valitettava katkos, joka näkyy yhteisön kommenteissa virallisella blogilla ja yhdessä tekemisen TJC-sivustolla. Kävi selväksi, etteivät ihmiset olleet harmissaan tabletin myöhästymisestä sinänsä, vaan siitä, ettei heille ajallaan kerrottu syitä ja seurauksia.

Kun avoin tiedotuslinja palasi kirjoituksen Jolla Tablet Hardware Update muodossa, kommenteista näkyi tyytyväisyys ja ilo mukaan pääsemisestä. Jolla Oy paitsi kertoi asioita aiempaa paremmin, myös osallistui avoimeen keskusteluun. Tällainen aito yhteisöllisyys kääntää vastoinkäymisetkin vain vahvistamaan yhteisöä.

Nähty episodi osoittaa, kuinka ratkaiseva on avoimen tiedotuslinjan merkitys erityisesti Jolla Oy:n kaltaiselle yhteisöllistä tekemistä korostavalle pienelle toimijalle. Kuinka saattoikaan muutaman kuukauden ajaksi unohtua, että yhdessä tekemisen toinenkin puolikas on todella kiinnostunut yhteisen projektin etenemisestä?

Aiheeseen sopivaa jytänderimusiikkia:

Led Zeppelin – Communication Breakdown

Communication breakdown
It’s always the same
Having a nervous breakdown
Drive me insane

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

 

Mainokset