Jolla – Eineheminlampi 1.1.9.28

Olen tänään saanut vastaanottaa Jolla Oy:ltä sähköpostia, jonka mukaan Sailfish 2.0 on nyt saatavilla kaikille. Päivityksen nimi on Eineheminlampi ja versio 1.1.9.28. Kyseessä siis on täsmälleen sama päivitys, jonka me varhaisjakeluun osallistuvat saimme jo aiemmin.

Sailfish 2.0 on aivan loistava. Jollan virallinen blogi kirjoittaa aiheesta otsikolla Sailfish OS 2.0 now available for the Jolla smartphone! Tarkat kuvaukset sisällöstä löytyvät TJC:ltä yleisemmin [release notes] 1.1.9/Eineheminlampi [released] ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 1.1.9/Eineheminlampi.

Sailfish 2.0

Sailfish 2.0

Pieniä lisähavaintoja

Itse kirjoitin Eineheminlammesta ja Sailfish 2.0:sta jo aiemmin. En tässä ryhdy samoja asioita kertaamaan, mutta muutama pieni havainto uudesta versiosta tulkoon mainituksi.

Kameran osalta on korjautunut harmillinen puute. Nimittäin aiemmalla versiolla kameran valmistajan tieto ei tullut mukaan Jollalla räpsäistyn kuvan tietoihin. Nyt tulee. Kameran asetuksetkin näkyvät olevan uudessa versiossa hieman eri tavalla.

Kalenterissa ovat nyt viikonpäivät näkyvissä. Pieni, mutta tärkeä muutos tämäkin.

Jolla Tablet – tuleeko se?

Tabletista kuuluu Sailfish 2.0:n myötä hyvää. Jolla Oy on vihdoin aloittanut IndieGoGo:ssa myytyjen Jolla Tablettien tilausten käsittelyn. Tämä tarkoittaa, että tilaajille lähetetään kutsu viimeistellä tilaus Jollan kaupassa. En ole vielä itse kutsua saanut, vaikka heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä tabletin tilasin.

Mainio uutinen myöhässä olevalle tabletille on sekin, että hetken aikaa Jollan putiikissa myynnissä ollut erä on jo myyty loppuun. Myynti-ilmoitus on poistunut Jollan sivuilta aivan äskettäin.

Tabletin viivästymisellä on toki myönteisiäkin puolia. Jos laite olisi tullut jo toukokuussa, kuten alunperin oli toiveissa, olisi se tänään jo ”vanha”, uutuudenviehätyksensä menettänyt ja käytössä kulunut. Mutta kun se tulee syys- tai lokakuussa, on se aivan uusi ja mukava piristys syksyyn!

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset