Jolla – Saimaa

Kesken edellisen päivityksen ihmettelyn Jolla näytti ilmoituksen uudesta päivityksestä. Nyt on kyseessä iso päivitys Saimaa 2.0.0.10 Early Access, eli varhaisjakelupäivitys, joka vihdoin päivittää ison versionumeron kakkoseksi.

Tiedot päivityksestä löytyvät JollaTogether -sivustolta otsikolla [release notes] 2.0.0/Saimaa [early access]. Tuttuun tapaan tarkempi luettelo muutoksista on erillisellä sivulla, nyt otsikolla [changelog] 2.0.0 / Saimaa [early access].

Saimaa

Saimaa

Tapahtumat

Näkyvimmät muutokset löytyvät Tapahtumista. Tämän näkymän vetovalikko avaa joukon katkaisijoita, oikopolkuja ja toimintoja. Katkaisijasta pääsääntöisesti laitetaan jokin ominaisuus päälle tai pois päältä, mutta Kirkkaus ja Soittoäänen voimakkuus ovat liukusäätimiä. Oikopolkujen kautta pääsee sukkelasti asetuksiin ja toiminnot ovat uusia käteviä ja helposti käynnistettäviä yleisiä tehtäviä.

Tapahtumat

Tapahtumat

Tapahtumien katkaisijat, oikopolut ja toiminnot määritellään Asetuksissa kohdassa Tapahtumat, josta aiempien lisäksi löytyvät Asetusten oikopolut ja Pikatoiminnot. Nämä on mahdollista laittaa päälle tai pois päältä. Kuvassa alla näkyy vasemmalla, että minulla on Tapahtumissa päällä kaikki neljä kohtaa (uusien lisäksi Sää ja Kalenteri), myös toiminnoissa on kaikki valittu.

Tapahtumien asetukset

Tapahtumien asetukset

Kuvassa yllä näkyy oikealla näkymä, joka aukeaa Valitse toiminnot -painikkeella. Pikatoimintoja on kuusi kappaletta, jotka tässä laitetaan näkymään tai piiloon tapahtumanäytölle. Kuvassa alla puolestaan on Valitse oikopolut -painikkeella aukeava lista katkaisijoita ja oikopolkuja.

Tapahtumien oikopolut

Tapahtumien oikopolut

Esimerkiksi WLAN on katkaisijoissa ja oikopoluissa. Näiden ero on se, että katkaisijoissa WLAN asetetaan päälle tai pois, mutta oikopoluissa WLAN avaa kyseiset asetukset.

Järjestys Tapahtumissa menee niin, että ylimpänä ovat käyttäjän määrittämät katkaisijat yhdessä tai useammassa rivissä, seuraavaksi alapuolella oikopolut yhdessä tai useammassa rivissä ja näitä alempana toiminnot.

Asetukset

Nyt kun nämä katkaisijat ja oikopolut löytyvät kätevästi Tapahtumista, eivät ne enää ole Asetuksissa, jotka on järjestelty kokonaan uudestaan. Entistä asetusten etusivua ei enää ole, vaan näkyviin tulee heti ryhmitelty lista asetuksia ja alimpana vielä Sovellukset ja Tilit.

Asetukset

Asetukset

Mitä seuraavaksi?

Tässä ja edellisissä päivityksissä on tullut valtava määrä erittäin mieluisia uudistuksia. Etenkin uusi näkymien ryhmittely ja nyt uudistunut tapahtumanäkymä ovat todella miellyttäviä ja mukavia käyttää.

Niin, se tabletti saisi jo tulla seuraavaksi.

Taulutietokonetta odotellessa:

Saxon – The Power And The Glory

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset