Procyon Products – Pro Pilkki 2

Mobiili.fi sähkötti 19.10. otsikolla Suomalainen kulttipeli Pro Pilkki 2 saapui Windows-puhelimille tietoa kotimaisen kalastuspelin saapumisesta ladattavaksi. Mainion kirjoituksen on laatinut Erno Konttinen. Pelin tarkemmat tekniset tiedot löytyvät kyseisestä blogikirjoituksesta.

Latasin pelin lähes välittömästi. Myöhemmin ehtoolla pelasin jonkin aikaa, mutta en onnistunut saamaan jäälle ainoatakaan kalaa. Päättelin, etteivät pelkkä innostus ja tuuri tässä riitäkään, vaan asia vaatii myös tietoa tai kokemusta pilkkikalastuksesta. Minulla ei ole kumpaistakaan.

Pro Pilkki 2

Pro Pilkki 2

Uusi yritys…

Nyt viikonloppuna päätin nostaa ensimmäisen vonkaleen avannosta. Tässä tarkoituksessa varasin itselleni hieman aikaa, käynnistin Pro Pilkin ja lähdin harjoittelemaan: valitsin ensin Yksinpeli ja sitten Harjoittelu. Nimeä en muokannut, vaan jätin nimeksi ”Pelaaja”. Seuraavaksi valitaan kalastusalue, poimin valikosta ensimmäisenä olevan Haapolahden.

Pro Pilkki 2 - järven valinta

Pro Pilkki 2 – järven valinta

Valinnan jälkeen luin järven Infosta, että ”Purojen suiden ympäristöt houkuttelevat runsaasti särkikaloja alueelle.” Ohjeinfossa kerrotaan myös isompien kalojen varalle vinkkejä, mutta kun tavoitteena oli saada yksi kala, niin ”…runsaasti …kaloja …” riittää ohjeeksi ja seuraavaksi paikansin Infon Syvyyskartasta lähimmän puronsuun.

Pro Pilkki 2 - valitun järven info

Pro Pilkki 2 – valitun järven info

Pienenä vinkkinä tekijöille tulkoon mainituksi, että monessa näkymässä fontti voisi olla parempi. Esimerkiksi tässä järvi-infossa käytetty on ainakin itselleni hieman vaikeasti luettavissa. Värien kontrastit ovat melko hyvät. Itse kirjaisin voisi olla vaikkapa Arial tai joku muu sans-serif -tyypin kirjasin, koska ne soveltuvat paremmin pienillä näytöillä käytettäviksi.

Menin Infosta takaisin ja aloitin kalastuksen, jolloin näkyviin tuli tyylikäs talvimaisema. Olosuhteen vaihtelevat ja tämä satunnaisuus tekee asian entistäkin mielenkiintoisemmaksi. Olen pari kertaa harjoitellut samalla Haapolahdella poutasäässä ja yhden kerran lumisateessa.

Jäälle…

Ohjaamani kalastajahahmo seisoi ensin kaira olalla rannalla. Tässä  vaiheessa on tarkoitus ohjata pilkkijä sopivaan kohtaan jäälle, mikä tapahtuu helposti haluttua kohtaa tai välietappia koskettamalla.

Pro Pilkki 2 - kalassa

Pro Pilkki 2 – kalassa

Kun pilkkijä on oikeassa paikassa, eli tässä tapauksessa puronsuussa, oikealla keskellä näkyvän vihreätaustaisen painikkeen napsauttaminen käynnistää pilkkimisen. Tällöin hahmo kairaa jäähän pilkkiavannon ja istahtaa jakkaralle, ellei paikka ole huonosti valittu (kuten kuvassa yllä, kun ensimmäinen kairaus tavoitti pohjan).

Hahmon istahtaessa jakkaralle on mahdollista vaihtaa välineitä. En tiedä erilaisista pilkkiongista mitään, joten sitä en vaihtanut. Syötin tyypin arvelin olevan oikeansuuntaisesti ötökkämäinen, eiväthän pienet särkikalat sentään uistimiin luultavasti tartu. Vaihdoin kuitenkin näistä ötökkätyyppisistä pienimmältä näyttävän.

Pro Pilkki 2 - syötin valinta

Pro Pilkki 2 – syötin valinta

Välineitä ei kilpailuissa kannata vaihtaa liian usein, kyseinen askare nimittäin pyörittää kellon viisareita joutuisasti. Kun olin valinnut välineet, napsautin jälleen vihreätaustaista painiketta. Tästä alkoi itse asia, eli pilkkikalastus…

Pelissä grafiikka on tyylikästä ja täyttää tehtävänsä mainiosti, esimerkiksi lumisade luo aivan oman tunnelmansa. Erityismaininnan ansaitsevat kuitenkin äänet. Lumen narske kalastajan kävellessä kuulostaa aidolta. Pilkkijakkaralla istuessa saattaa tuuli suhista korvissa ja välillä kalastaja aivastelee kylmissään.

Pro Pilkki 2 - mä seuduilla näillä...

Pro Pilkki 2 – mä seuduilla näillä…

Pieni särkikala!

Pelissä itse onkiminen on toteutettu kosketusnäytölle loistavasti, onkea nimittäin liikutellaan ylös, alas, oikealle ja vasemmalle helposti sormella.

Ilmeisesti olin tehnyt kotiläksyni tällä kertaa kunnolla, nimittäin vain lyhyen onginnan jälkeen sain jo ensimmäisen pienen särkikalan! Ohjeet kannatti lukea ja välineet valita huolella.

Pro Pilkki 2 - pieni särkikala!

Pro Pilkki 2 – pieni särkikala!

Pelaamista riittää

Tavoitteenani oli nyt vain saada se ensimmäinen kala. Onnistuminen antaa lisää intoa jatkaa.

Tässä pelissä todella riittää pelaamista. Järviä on monenlaisia, vieheitä usean tyyppisiä ja kaloja varmaankin suuri osa Suomesta löytyvistä lajeista. Pelkästään eri kalalajien kalastuksen niksien opettelemisessa riittää tekemistä. Kilpailut tuovat lisähaasteen. Erilaisia ennätyksiä on mahdollista tavoitella ja siten saada nimensä historiaan.

Itselleni riittää toistaiseksi harjoittelu. Olisiko iso ahven seuraava tavoite? Strategia alkaa jo hahmottua… ensin etsin järvi-infoista sellaisen järven, josta näitä kyrmyniskoja on mahdollista saada. Sitten sinne ja kokeilemaan eri onkia ja vieheitä…

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset