Jolla – Saimaa 2.0.0.10

Jolla Oy on eilen 3.11. pyöritellyt ulos käyttöjärjestelmäpäivityksen Sailfish 2.0.0.10 Saimaa. Tämä on sama versio, jonka me varhaisjakeluun osallistuvat saimme 22.10. Raapustelin näkemyksiäni päivityksestä kirjoituksessani Jolla – Saimaa. Saimaan edellä tulleesta pikkuruisesta päivityksestä kerroin otsakkeella Jolla – Eineheminlampi 1.1.9.30.

Saimaa 2.0.0.10

Saimaa 2.0.0.10

Tiedot päivityksestä löytyvät TJC:ltä [release notes] 2.0.0/Saimaa [released] ja [changelog] 2.0.0 / Saimaa. Saimaan versiohistoria on seuraava:

Upgrade version history

  • 2015-10-22: 2.0.0.10 Early access release
  • 2015-11-03: 2.0.0.10 Roll-out to all users.

Pari pientä huomiota

Huomasin kaksi aiemmassa kirjoituksessani vaille mainintaa jäänyttä näkyvää muutosta. Tunnelmavalikossa näytetään nyt pienellä valintamerkillä käytössä oleva tunnelma (kuvassa alla tunnelman nimen Työ edessä). Kellon kansi on myös uudistettu ja näyttää peräti erinomaiselta.

Saimaan tunnelmat ja aika

Saimaan tunnelmat ja aika

Sailfish 2 on loistava

Olen ollut tähän uuteen Sailfishin versioon 2 todella tyytyväinen. Kaikki tuntuu kunnolla pohditulta ja näyttää hienosti viimeistellyltä.

Jos pitää poimia yksi uudistus kaikkien joukosta, niin se on tapahtumanäyttö, johon on yhdistetty asetuksia ja joka on nyt luontevasti aloitusnäytön kanssa karusellissa. Uudessa Tapahtumien toteutuksessa on monta asiaa kohdallaan: loistava käytettävyys, visuaalinen tyylikkyys ja käyttäjäkohtainen muokattavuus.

Jos pitää poimia toinen merkittävä uudistus, niin se on uusi sovellusnäyttö, jonka käyttäjä vetää luontevasti aloitusnäytön alapuolelta. Paitsi idea, myös sovellusnäytön toteutus on jollamaisen loistava.

Jos pitää poimia kolmas, niin teen sen joskus toiste… Jotakin musiikkia tähän loppuun…

Igor Kupriyanov – Ya vernus

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset