Jolla – Tablet pyritään toimittamaan

Aamulehti sähköttää uutista, jonka mukaan Jolla Oy joutuu lomauttamaan yli puolet henkilöstöstään. Tämä luonnollisestikaan ei tiedä hyvää Jolla Tabletin toimituksille. Viestintäjohtaja Juhani Lassilan mukaan meneillään oleva rahoituskierros on viivästynyt.

Kiintoisaa, että tähän saakka Jolla Oy on luvannut toimittaa tabletit tilaajille, mutta nyt luvataan enää yrittää toimittaa nämä kaivatut laitteet. Aamulehden toinen uutinen: Jollan tabletista 12 000 tilausta: ”Tavoitteena on, että pystymme toimittamaan laitteet”. Todistettavasti näitä taulutietokoneita on kuluttajille saakka ohjautunut vasta kourallinen.

Best Tablet of MWC15 award goes to the Jolla Tablet!

Best Tablet of MWC15 award goes to the Jolla Tablet!

Entä jos Jolla ei pysty toimittamaan tabletteja? Kaduttaako? Ei kaduta. Tilasin Jollan kännykän ensimmäisten joukossa. Tilasin myös Jolla Tabletin ensimmäisten joukossa. Tekisin saman uudestaan. Jolla Oy on tässä kesän ja syksyn aikana moneen otteeseen todistanut tarvitsevansa apua ja vain apua tarvitseviahan ylipäätään kannattaa auttaa.

Ohjeeksi ja opastukseksi tiedustelen Jolla Oy:ltä, että lähtisittekö itse rahoittamaan yhtiötä, jonka fanit ja kannattajat haluavat yhtiön valmistamia tai valmistuttamia laitteita, jonka johto ja nykyiset rahoittajat haluavat yhtiön keskittyvän käyttöjärjestelmän lisensointiin, ja jonka hallituksen puheenjohtaja haluaa käyttää aikaansa yrityskiihdyttämön perustamiseen?

Jollayhteisö toki on edelleen tukena ja TJC:llä on jo esitetty erilaisia yhteisöllisen omistamisen muotoja. En osaa arvioida kuinka realistisia nämä ovat, mutta olisin valmis niitä omalla kohdallani ja oman niukahkon henkilökohtaisen budjettini puitteissa vakavasti harkitsemaan (eli lähtisin mukaan heti sen enempiä miettimättä).

Lopuksi pyyntö. Mikäli ette pysty toimittamaan tablettia, lähettäkää tukijoillenne joka tapauksessa vaikkapa kunniakirjan muotoon puettu kiitoskirje seinälle ripustettavaksi. Itselleni nimittäin ei tässä projektissa ole tärkeintä ollut mainion laitteen saaminen, vaan hienon yrityksen ja hienojen ihmisten tukeminen.

Raskastahan tämä on, nimittäin tämä jytänderistyge (1980-luvulta itäpoppia, eikä kappale ole videon otsikossa mainittu Piligrim vaan Sluchilos’):

Kruiz – Sluchilos’

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset