Jolla – Tablet ei tulekaan?

Noin vuoden ajan Jolla Oy on vakuuttanut lähettävänsä marraskuusta 2014 alkaen IndieGoGo -joukkorahoituspalvelusta ja myöhemmin tänä syksynä Jollan omasta verkkokaupasta ennakkoon tilatut tabletit. Ensimmäinen tavoite oli toukokuu 2015, josta on tultu yhä uusien lupausten kera tänne saakka.

Vielä Slush 2015 -tapahtumassa 12.11. Antti Saarnio oli optimistinen, mutta tänään Helsingin Sanomien nasevasti otsikoidussa kirjoituksessa Jolla ei ole pystynyt toimittamaan asiakkaille ennalta maksettuja laitteita – 12 000 tablettia maksettu, toimitukset jäissä viestintäjohtaja Juhani Lassila kuitenkin toteaa toimitusten nyt olevan käytännössä seis.

Jolla Tablet

Jolla Tablet

Jäissä” tarkoittaa, ettei marraskuulle luvattua toimituskierrosta näillä näkymin tule, eikä seuraavasta kierroksesta ole mitään tietoa. Aiemmin jo kuulimme, että Jolla aikoo hakeutua yrityssaneeraukseen.

Jos saneerausohjelma toteutuu, merkitsee se valitettavasti myös sitä, että saneerausohjelmaa kirjoittavat ja myöhemmin vahtivat kerberokset saavat sanansa myös siihen, toimittaako, ja jos, niin koska, Jolla Oy nämä taulutietokoneet.

Onko viisasta viimeistellä tabletin tilaus?

Virallisella blogilla jollayhteisö keskustelee asiasta käytännössä ilman Jolla Oy:n henkilöstöä. Juhani Lassilan kirjoituksen Jolla Tablet: schedule update and tailored Aptoide app store kommenteissa on esitetty väite, ettei edes kutsu viimeistelemään tilaus enää välttämättä merkitse tabletin saamista.

Viimeistely tarkoittaa mm. tilaukseen liittyvien asioiden tarkistamista ja maakohtaisen arvonlisäveron maksamista. Nykyisten tietojen perusteella viimeistelyssä saattaa siis käydä niin, että verot kyllä maksetaan, mutta laite jää silti saamatta.

Vaikka katsonkin, että nämä epäilykset on syytä saattaa mahdollisimman laajalti tietoon, ei tämä tietenkään muuta omaa käyttäytymistäni mitenkään. Mikäli itse saan tämän kauan odotetun kutsun, aion toki maksaa verot välittömästi.

No nytkö se on sitten loppu?

Tähänkö tarina päättyy? Toivottavasti ei. Ei ole tiedossani, mutta oletan rahoituskierroksen toteutumisen vielä olevan mahdollista ennen yrityssaneerausta. Ja jos saneeraukseen menee, niin se on sitten jälleen uusi mahdollisuus.

Jottei totuus unohtuisi, on syytä mainita jollapurjehduksen tähän saakka olleen aivan loistava kokemus. Olen varma, että Jolla Oy on todella yrittänyt kaikkensa ja aikoo niin toimia myös jatkossa.

Omalta osaltani vakuutan, etten tunne minkäänlaista katkeruutta. Koen olevani etuoikeutettu kun olen vaatimattomalla panoksellani saanut olla mukana tässä aidosti yhteiseksi kokemassani poikkeuksellisen hienossa projektissa.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset