Microsoft – Lumia 950 XL (kokeiltu)

Henkilökohtaisessa käytössäni on lähes kaksi vuotta ollut aivan loistava Nokia Lumia 1520. Kun nokialaisen tien pää alkoi lukuisten kolhujen myötä jo näkyä, valikoin huolellisen harkinnan päätteeksi ja erinomaisen Windows 10:n innoittamana seuraavaksi puhelimekseni Microsoft Lumia 950 XL:n.

Tämä laite saapui tänään. Alku oli tutun vaivatonta. Kaikki tarpeellinen kysytään ja säädetään ohjatusti. Microsoft-tili määrittämällä ja edellisestä Lumiasta tuotuina käytössäni olivat omat sovellukset, yhteystiedot ja asetukset.

Näyttökuvien perusteella olin jäänyt käsitykseen, jonka mukaan Windows 10:n Aloitusnäyttö kännykällä olisi jotenkin aiempaa sekavampi. Mutta kun toin nuo aiemmat, näyttökin on lähes sama, mutta hieman tyylikkäämpi.

Mainio laite

Lumia 950 XL poikkeaa laitteena monelta osin edukseen esimerkiksi Lumia 1520:sta. On vielä aikaista kirjoitella merkittävimmästä uudistuksesta, nimittäin Windows Continuumista, koska tarvittava lisälaite Display Dock ei vielä ole hallussani.

Pienempiä erittäin tervetulleita asioita on useita. Heti ensimmäisenä huomasin uuden USB-C -kaapelin kätevyyden: tämä on helppo kytkeä, koska aiemmista poiketen liitin sopii kunhan on suunnilleen oikein päin. Takakansi on helposti avattavissa ja vaihdettavissa. Olen jo tilannut Mozon tyylikkään vaihtokuoren.

Myyntipakkauksessa on kännykkä, pikaohjeet usealla kielellä, virtalähde kaapeleineen ja USB-C -kaapeli. Siinä se, esimerkiksi nappikuulokkeita ei nyt tule.

Lumia 950 XL pakkaus

Lumia 950 XL pakkaus

Verrattuna aiempaan Lumiaani, 950 XL:n tärkein ominaisuus laitteena on helppo tekninen käsiteltävyys. Toisin sanoen kaikki merkittävät osat ovat ilman työkaluja tavoitettavissa ja vaihdettavissa. Tämä merkitsee kännykälle pidempää ikää.

Kuvassa alla on Lumia 950 XL avattuna. Akku ei ole minkään liimatarran ja minuuttien puurtamisen takana, vaan esillä heti takakannen avaamisen jälkeen. Myös SIM- ja muistikortit ovat yhtä kätevästi käsillä. Kansi aukeaa helposti tämän linkin takaa löytyvän videon opastuksella, videon nimi on ”Lumia 950 XL – SIM-kortin ja muistikortin asettaminen”. Yleiset ohjeet: Lumia 950 XL: ohje.

Lumia 950 XL avattuna

Lumia 950 XL avattuna

Lumia Offers tarjoaa näyttötelakan ilmaiseksi

Ennakkotilaajalle ei tällä kerralla ole mitään heti mukaan tulevaa lahjaa, mutta eipä väliä, kun Display Dock -näyttötelakka on vielä jonkin aikaa saatavissa uuden Lumia 950:n ostaneille ilmaiseksi sovelluksella Lumia Offers, joka löytyy kännykästä jo valmiiksi.

Käynnistin kyseisen sovelluksen. Tällä hetkellä tarjouksia on vain tämä yksi Näyttötelakkatarjous, mutta Microsoft ystävällisesti kehottaa tarkistamaan asian riittävän usein, ettei hyviä tilaisuuksia menisi ohitse.

Lumia Offers

Lumia Offers

Napsautin tarjousta sormella, jonka jälkeen toimin ohjeiden mukaan. Hetken kuluttua sain sähköpostia, jossa mm. henkilökohtainen kampanjakoodini ja nämä ohjeet:

Lumia Offers, ohjeet

Lumia Offers, ohjeet

Jonkinmoisen näpertelyn jälkeen sain tilausvahvistuksen, jonka mukaan toimitusaika ei suinkaan ole 10 – 12, vaan 4 – 6 viikkoa.

[Kirjoitusta on muokattu 04.12.2015] Eilen tilaamani Display Dockin toimitusajaksi luvattiin muutama viikko, mutta jo tänään sain vastaanottaa seuraavan ilmoituksen: ”Kiitos, että tilasit Microsoftilta 03/12/2015. Seuraava tuote /seuraavat tuotteet on lähetetty. Microsoft Display Dock.” Ja hinta on 0,00€, eli mitään toimituskulujakaan ei veloiteta.

Tuttua ja turvallista

Lyhyen käyttörupeaman jälkeen olen erittäin tyytyväinen. Pelkäsin joutuvani näpertelemään melkoisesti jotta Aloitusnäyttö olisi mieleiseni. Ilokseni selvisin muutaman vanhan sovelluksen kuvakkeen poistolla ja uuden lisäämisellä. Esimerkiksi Here Kartat ei enää löytynyt ja sen tilalla on Kartat.

Lumia 950 XL mukautettu Aloitusnäyttö

Lumia 950 XL mukautettu Aloitusnäyttö

Kuten kuvasta näkyy, Aloitusnäyttö on selkeä ja tuttu. Olisin voinut ottaa kännykän käyttööni puhtaalta pöydältä, jolloin ulkoasu olisi uutta tyyliä. Tapahtumaruudutkin voisivat olla yhtä asetusta muuttamalla pienempiä, eli niitä mahtuisi näytölle enemmän. Itse pidän ruudut suurempina ja selkeämpinä. Tärkeintä on, että Aloitusnäyttö on nyt minulle soveltuva ilman mitään ylimääräistä säätämistä.

Nukkumaan…

On jo myöhä. Pääsen tästä jatkamaan normaalien rutiinieni mukaisesti. Tätä kirjoitellessani Lumiaan ovat ilmaantuneet muiden muassa valokuvani ja OneNote -kirjoitukseni ilmeisesti Microsoft-tilin ja OneDriven kautta, ja ennen kaikkea mieluisa musiikki oletettavasti samaa tietä…

… ja kappas… myös aiemmin tekemäni soittolistat löytyvät. Laite vaihtuu parempaan ja kaikki itselleni merkittävä henkilökohtainen sisältö löytyy vaivatta. Näin tämän pitääkin olla.

Alla näkyy mainiosti Windows 10:n uusi hieno tyyli soittolistoilla. Sovellukset ovat yhtä lailla mietittyjä ja hiottuja kuin laitekin. Kyllä kelpaa kuunnella ja katsella. Uusi Lumia ei sotke arkeani mitenkään. Soittolista soimaan ja nukkumaan…

Suosikit

Suosikit

Ja tätäkin kelpaa kuunnella ja katsella:

Stratovarius – In My Line of Work

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset