Microsoft – Universal Foldable Keyboard

Tänään ehtoolla saatettiin haltuuni Microsoftin tuore mobiilinäppäimistö Universal Foldable Keyboard. Itse olen tätä laitetta aikonut käyttää Lumia 950 XL -kännykkäni ja vuodelle 2016 luvatun Solun kanssa.

Kuvassa alla en ole vielä käynnistänyt (eli avannut) universaalia taitettavaa näppistä. Kännykässä olen muokkaamassa Sää -sovelluksen paikkakuntahakua Lumian virtuaalinäppäimistöllä, joka peittää näytöstä hieman yli puolet.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Käyttöönotto sujui helposti

Ensin varmistin, että Lumiassa on Bluetooth päällä: menin asetuksiin Toimintokeskuksesta Bluetooth -ruutua painamalla. Yhdistelmäkuvassa alla Bluetooth on käytössä ja yhdistettäviä laitteita haetaan.

Universal Foldable Keyboard tulee käyttövalmiiksi aukaisemalla. Seurasin pikaohjetta ja painoin näppäimistön ensimmäistä Bluetooth -näppäintä muutaman sekunnin (näppiksen ylimmällä rivillä toisena vasemmalta). Tämä riitti. Laitteessa oli virtaa riittävästi, eikä lisää tarvinnut ladata.

Lumia 950 XL Bluetooth

Lumia 950 XL Bluetooth

Lumiaan ilmestyi yhdistettävien laitteiden kohdalle UniversalFoldableKb. Sohaisin laitteen nimeä sormella, jolloin Lumia näytti yhdistämisessä tarvittavan koodin (yhdistelmäkuvan kolmas kuva). Naputtelin näppäimistöllä kännykän ilmoittaman koodin ja painoin Enter… Lumiassa UniversalFoldableKb:n alle tuli sininen teksti ”Yhdistetty”.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Yhdistämisen jälkeen virtuaalinäppäimistö katosi kännykän näytöltä tilaa viemästä ja tekstin syöttö tapahtui oikealta näppäimistöltä. Pöytäkoneellani käytän normaalia pc-näppäimistöä, joten mobiilinäppikseltä eivät kirjaimet alussa löydy katsomatta.

Myös jatkumossa

Kokeilin mobiilinäppistä myös Display Dockin ja Continuumin kanssa. Laite toimii odotetusti: kun oikea näppäimistö on käytössä, Lumian koko näyttö on kosketuslevynä, kun virtuaalinäppäimistöä ei tarvita (katso kuva alla).

UFK ja Continuum

UFK ja Continuum

Tekstin tuottaminen alkaa todella sujua kun käytössä ovat suuri ulkoinen näyttö (Continuumin kautta) ja oikea näppäimistö. Kirjoitustuntuma on odottamaani parempi. Näppäimet eivät varsinaisesti naksahtele, mutta painalluksen tuntee erinomaisesti.

Ennakoiva tekstin syöttö toimii hieman hupaisasti. Tekstiä syötetään ulkoiselta näppäimistöltä, mutta kännykän arvaamat sanat luonnollisestikin näkyvät kosketuslevynä toimivalla Lumian näytöllä. Ainakaan vielä en ole keksinyt tapaa, jolla voisin näppäimistöä käyttäen valita näitä sanoja.

Toimisto taskussa

Microsoft Universal Foldable Keyboard on mukaan otettava näppäimistö, joka taitettuna mahtuu taskuun. Tämän ja Display Dockin kanssa Lumia 950 on, ei vielä päälle puettavaa, mutta jo taskuun laitettavaa toimistotekniikkaa.

Jos olet menossa vaikkapa asiakkaalle excelsulkeisiin tai powerpointtia näyttämään, niin näillä varusteilla pärjäät erittäin hyvin, kunhan kohteessa on Display Dockiin liitettävä tavallinen näyttö.

Eikä kehitys tähän lopu. Tulossa on esimerkiksi taiteltavia ja rullattavia näyttöjä. Mitä muuta? Aika näyttää…

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset