Luetuimmat 2015

Jotenkin kuvittelin, että vaatimattomalta plokiltani luetaan lähinnä Jollaan ja Sailfishiin liittyviä kirjoituksia. Yllätys olikin joltisenkinmoinen saatuani silmäiltäväkseni yhteenvedon vuodesta 2015, josta jälleen kiitoksia ”konehuoneen pojille”.

Ensimmäinen yllätys – Lumia kiinnostaa

Lumian eri mallien mukaan otsikoituja kirjoituksia on listan kärjessä useita. Myös Jolla on hyvin edustettuna. Tässä Top 10.

  1. Microsoft – Lumia 640 universaalisti
  2. Microsoft – Lumia 435 (kokeiltu)
  3. Nokia – terveisiä siniseltä mereltä
  4. Jolla – Äijänpäivänjärvi 1.1.4.29
  5. Microsoft – Lumia 535 (kokeiltu)
  6. Microsoft – Lumia 435
  7. Jolla – Yliaavanlampi 1.1.2.16
  8. Jolla – Aaslakkajärvi
  9. Microsoft – Windows 10 Continuum
  10. Jolla – Yliaavanlampi

Suosituin kirjoitus Microsoft – Lumia 640 universaalisti käsittelee Microsoftin tiedotustilaisuutta Mobile World Congress 2015:ssä Espanjan Barcelonassa 2.3.2015.

Stephen Elop Barcelonassa

Stephen Elop Barcelonassa

Barcelonassa julkistettiin Microsoft Lumia 640 ja Microsoft Lumia 640 XL. Lisäksi Elop puhui mm. kokonaisvaltaisesta mobiilista kokemuksesta ja Windows 10:n universaaleista sovelluksista.

Toinen yllätys – Solu Computer

Yllä näkyvä Top 10 koskee koko vuotta 2015. Listalla on kirjoituksia, joita on luettu verrattain tasaisesti ympäri vuoden.

Tilastokärki yhden päivän aikana saavutetuissa lukukerroissa on kuitenkin tuolta listalta puuttuva kirjoitukseni Solu – Social Computer, jota pian julkaisun jälkeen 25.10.2015 luettiin todella vilkkaasti.

Solu - Kristoffer Lawson stagella

Solu – Kristoffer Lawson stagella

Solua koskevia kirjoituksia ei ole katseltu kovin tasaisesti läpi vuoden, joten tämäkään yhden päivän tilastokärki ei yltänyt lähellekään koko vuoden kymppikärkeä.

Kärjen takana

Aivan Top 10:n takana on kirjoituksia myös muista aiheista. Esimerkiksi nämä:

Mitä aiheita vuonna 2016?

Jatkan edelleen itseäni kiinnostavista aiheista. Jolla, Lumia, Solu, IoT, Sailfish, Windows 10, … ehkä muutakin, en tiedä vielä.

Kommentointi- ja keskustelumahdollisuutta on kyselty toistuvasti. En aio niitä avata jatkossakaan. Tietoja -sivulla kerrottuun osoitteeseen toki saa jatkossakin lähettää toiveita ja juttuvinkkejä.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset