Mozo – Back cover for Lumia 950 XL

Joulukuussa 2015 sain henkilökohtaiseen käyttööni Microsoftin tuoreen lippulaivakännykän Lumia 950 XL. Kirjoitin ensimmäisistä kokemuksistani otsikolla Microsoft – Lumia 950 XL (kokeiltu).

Uuden laitteen hankintaan liittyy aina kysymys suojavarusteista. Edellistä Lumia 1520 -kännykkääni turvasi lompakkomallinen kotelo. Se ei kuitenkaan riittänyt: 1520 putosi useita kertoja. Aina kotelo aukesi ilmalennon aikana ja puhelin kolahti näyttö edellä milloin mihinkin kovaan materiaaliin. Kolhuja kertyi.

Nyt vaihdoin strategiaa ja tilasin kotimaisen Mozon tyylikkään vaihtokannen punaisena, eli Back cover for Lumia 950 XL (red). Mozolla on tarjolla 950 XL:lle myös lompakkomallisia koteloita, jollaisen saatan hankkia myöhemmin.

Back cover for Lumia 950 XL (red)

Back cover for Lumia 950 XL (red)

Vanha 1520 toimii edelleen, tämän kirjoituksen kuvatkin on isolla keltaisella räpsitty, mutta näytössä on jo ikäviä kolahdusten aiheuttamia vaurioita. Kun lompakkomallinen kotelo ei sitä riittävästi suojannut, tuntui järkevältä ainakin toistaiseksi pärjätä ilman.

Nykyinen strategiani perustuu siihen, että Lumia 950 XL (näyttö 5,7 tuumaa) on ilman koteloa taskuunmenevämpi ja paljon kätevämpi käsitellä kuin suurempi 1520 (näyttö 6 tuumaa) kotelon kanssa. Lisäksi näytön suojana on ohut kirkas suojalasi ja Mozo on ympäröity kullankimalteisella metallilla, joka tekee tästä takakannesta alkuperäistä vahvemman.

Mozo kiiltää

Mozo kiiltää ja suojaa

Originaaliin verrattuna Mozo on selkeästi parempi ja ennen kaikkea ulkoasultaan ja tuntumaltaan laadukkaampi. Mozo on hieman liukkaampi kuin etukäteen arvelin, mutta vähemmän kuin alkuperäinen, eikä ainakaan samanlainen saippuapala kuin 1520.

En osaa vaihtokannen spekseistä kertoa juuri mitään, ne ovat valmistajan sivuilta luettavissa. Kuvasta päätellen Mozo sisältää samat ominaisuudet kuin alkuperäinen valkoinen. Ilmeisesti kaikki tämä tekniikka nostaa hintaa merkittävästi, lompakkomallinen kotelo on huomattavasti edullisempi.

Alkuperäinen ja Mozo

Alkuperäinen ja Mozo

Mozo on Microsoftin virallinen yhteistyökumppani ja saa käyttää Designed for Microsoft Lumia -logoa, josta kertoo enemmän muiden muassa Windows Central. Kuten aiemmassa kirjoituksessani kerroin, tilasin tämän vaihtovarusteen jo ennen kuin 950 XL oli hallussani. Kumppanuuden lisäksi omalla kohdallani valintaan vaikuttivat etenkin kotimaisuus ja valitsemani mallin ulkoasu.

Punainen Mozo metallireunuksineen tekee Lumiastani erittäin tyylikkään katsella ja miellyttävän käsitellä. Kun kännykän laatutuntuma erinomaisella vaihtokannella nousee monta luokaa, käy tietysti mielessä, josko Microsoftin olisi kannattanut alkuperäisestä tehdä tällainen?

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset