Jolla – Taalojärvi

Kesken kaiken epätietoisuuden on Jolla Oy tänään laittanut varhaisjakeluun tuoreen Sailfish -päivityksen Taalojärvi 2.0.1.7. Kuvaukset sisällöstä löytyvät TJC:ltä yleisemmin [release notes] 2.0.1/Taalojärvi [Early Access] ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 2.0.1/Taalojärvi. Eipä olisi parempaan aikaan voinut tulla!

Taalojärvi

Taalojärvi

Jolla Oy:n virallinen blogi kertoo päivityksestä otsikolla Sailfish OS update Taalojärvi enters into early access.

Helppoa jakamista OneDriveen!

Tämä päivitys jo sinällään oli iloinen yllätys. Ja mikä parasta, mukana tuli kovasti kaipailemani mahdollisuus helposti viedä omaa sisältöä Microsoftin OneDrive -pilvipalveluun. Tätä varten tarvitaan OneDrive -tili Jollassa.

Valitsin OneDriveen haluamani kuvan Galleriassa ja napsautin jakotoiminnoissa Lisää tili, jolloin näkyviin tuli yhdistelmäkuvassa alla vasemmalla näkyvä valikko. Valintani oli OneDrive, hyväksyin palveluehdot, kirjauduin sisään Microsoft -tililläni ja myönsin Sailfishille tarvittavat luvat.

OneDrive, tili

OneDrive, tili

Kun tili on kunnossa, jakaminen on todella helppoa. Yhdistelmäkuvassa alla valitsin kuvan, jakotavoista kelpasi luonnollisesti tämä OneDrive ja vielä aiotun toiminnon vahvistuksena Lähetä, jolloin kuva kopioitui OneDriveen. Oikealla on Jollassa pyörähtelevä OneDrive Android -sovellus, jossa jaettu kuva jo näkyykin.

OneDrive, jakaminen

OneDrive, jakaminen

Käytän OneDrivea pöytäkoneellani erittäin usein. Alla kuva pöytsikän OneDrive -kansiosta (Windows 10). Kansiosta on erittäin helppo ottaa erilaisia tiedostoja jatkokäsittelyyn.

OneDrive

OneDrive

Mitä muuta?

Yllä kuvattu jakaminen on mahdollista myös DropBoxiin, jota itse en käytä. Aiemmin Jolla viritteli yhteistyötä Younited -pilvipalvelun kanssa (ilmeisesti näitä peruja teksti younited näkyy jääneen palveluehtojen hyväksymiseen). Itse luovuin Younitedin käytöstä kun F-Secure sen myi pois.

Yllä löytyvien release- ja changelog -linkkien takana on tarkasti listattu kaikki uudet ominaisuudet ja korjaukset, ei niistä tässä enempää.

Tämän päivityksen tärkein anti on päivitys itse. Sailfishia kehitetään edelleen. Tästä on hyvä jatkaa.

Jollayhteisön uskoa on jo jonkin aikaa todella koeteltu. Monenlaisista esteistä on kuitenkin menty läpi ja tämä päivitys vahvistaa luottamusta Jollaan.

Dima Bilan – Believe

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset