Solu – lievä solumuutos

Sain eilen vastaanottaa KickStarter -joukkorahoituspalvelun kautta sähköpostia otsikolla Changes in Developer Edition Devices. Lähettäjä on kotimainen Solu Machines, joka ystävällisesti ilmoittaa yhteisöllisen pilvitietokoneensa hieman viivästyvän aiotusta aikataulusta.

Pienenä kiusoitteena on sähköpostissa mukana linkki videoon A Day in a Life of a Solu User, josta alla näkyvä kuva: Solu Social Computer oikeassa alakulmassa ja näppäimistönä Exclusive Solu Keyboard.

Solu käytössä

Solu käytössä

Solu julkisti vallankumouksellisen tietokoneensa 15.10.2015 Yhdysvaltain San Franciscossa. Tuolloin ilmoitettiin speksien kohdalla ”Connectivity – Dual-band 2×2 MIMO WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth 4.0, and USB Type C.

Tässä kohdassa on kampanjapäivityksen mukaan seuraava muutos: ”Due to the relative immaturity of the technology we have decided to switch back to having mini-HDMI and Micro-USB connectors”, siis USB-C:n tilalla.

Vanha ja uusi solu

Vanha ja uusi solu

Kuva yllä oletettavasti kertoo näistä muutoksista, mutta ainakaan minä en niitä tuosta osaa pongata.

Itselleni eivät nämä tekniset seikat taikka pieni viivästyminen merkitse paljoakaan. Olen kiinnostunut nimenomaan Solun uudesta paradigmasta: sisältö ja yhteisö ovat ensisijaiset, sovelluksilla ja laitteilla on vain välinearvoa.

Solu ohjaa ajattelemaan asioita uudella tavalla. En osaa sanoa, tuleeko Solu olemaan myyntimenestys. Solun ajattelutapa, sen sijaan, mitä todennäköisimmin jättää jälkensä tietotekniikan historiaan myös muiden toimijoiden kautta, kun uutta paradigmaa sovelletaan laajemmin.

On hienoa, että Suomessa yhä kehitetään loistavia ja kiinnostavia innovaatioita. Mutta miksi ei enää tehdä tällaista viihdettä:

TABU – Tänä iltana Petri Nådendal

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset