Jolla – 540 tablettia

Jolla Oy esitteli maailman ensimmäisen Sailfishia käyttävän taulutietokoneen Jolla Tabletin marraskuussa 2014. Julkistustilaisuuden videotallenne löytyy tämän Slush 2014 -linkin takaa, tablet esitellään videon lopussa. Kehitystyössä ja tuotannossa tarvittavat varat yhtiö keräsi IndieGoGo -joukkorahoituspalvelun avulla meiltä innokkailta.

Myöhemmin Jolla Oy ajautui vaikeuksiin. Tänään Antti Saarnio kirjoittaa virallisella blogilla, että taulutietokoneita on tähän mennessä toimitettu tukijoille ja tilaajille vain 121 kappaletta, ja että helmikuusta alkaen toimitetaan 540 lisää ja se on sitten siinä.

Näillä määrillä mitä todennäköisimmin jään itse ilman, koska en ajankäytöllisesti estyneenä aivan ensimmäisille tunneille kerennyt mukaan. Tämä on kuitenkin ollut niin hienoa aikaa, että laitan tähän vielä kerran kuvan tabletin julkistuksen ajoilta.

People powered, oikeesti!

People powered, oikeesti!

Jolla Oy lupaa: tabletti kouraan tai rahat takaisin

Suunnilleen 500 onnellista aivan alussa tilannutta siis saa Jolla Tabletin (moni on tilannut useamman laitteen). Entä me, jotka olemme tabletin tilanneet hieman myöhässä joko joukkorahoituksen kautta tai suoraan yrityksen omasta verkkokaupasta?

Nämä tilaukset eroavat hieman toisistaan. IndieGoGo -joukkorahoituksessa kyseessä ei ole perinteinen tilaus, vaan tuki jollekin pyrinnölle ja riski on tiedostettu. Sen sijaan verkkokaupasta tilattaessa kyseessä on normaali tilaus normaalilla kuluttajansuojalla.

Joukkorahoituksen kautta tilanneille, mutta ilman tablettia jääville Jolla Oy lupaa yrittää palauttaa rahat kahdessa erässä vuoden 2016 aikana taloudellisen tilanteen salliessa. Syksyllä Jolla Oy:n verkkokaupasta tilanneille ei laitetta toimiteta ja yhtiö lupaa heille palauttaa rahat täysimääräisesti.

Huom! Jolla Oy toistaa lähettävänsä tukijoille ja tilaajille sähköpostia, kun asia etenee. Ensimmäisten sähköpostien pitäisi lähteä jo helmikuussa, mutta koko prosessi saattaa kestää koko vuoden.

Opittiinko mitään?

Entä jos Jolla Oy joskus vielä kerran tarjoaa tuotteitaan joukkorahoituspalvelun kautta? Lähdenkö mukaan? Totta ihmeessä lähden, heti, yhtään empimättä… Jos minäkään en tue hienoja pyrintöjä, niin kuka sitten?

Sen opin, että seuraavalla kerralla pitää olla vielä nopeampi, entistäkin sukkelampi. Jolla Oy puolestaan vakuuttaa oppineensa, että viestintä pitää olla aktiivisempaa. Pitää kertoa asioista ennen kuin joku niistä alkaa kiihtyneessä sävyssä kysellä.

Totean jälleen kerran, etten tunne minkäänlaista katkeruutta. Koen olevani etuoikeutettu kun olen vaatimattomalla panoksellani saanut olla mukana tässä aidosti yhteiseksi kokemassani poikkeuksellisen hienossa projektissa. Tämmöisiä asioita ei voi rahassa mitata.

Eikä tämäkään voimauttava styge soittamalla kulu, joten kerran vielä laulu- ja soitinyhtye saksanmaalta:

Helloween – Power

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset