Microsoft – Lumia 650

Microsoft julkaisi tänään tuoreimman älypuhelimensa mallimerkinnällä Lumia 650. Asiasta kertoo yhtiön oma Ääni otsikolla Huippuominaisuudet ja kaunis muotoilu edulliseen hintaan – Microsoft Lumia 650.

Microsoftin uudesta julkaisupolitiikasta on ollut paljon puhetta ja on odotettu niukkaa linjaa. Lumia 650 on kuitenkin jo neljäs malli, jossa on heti alusta saakka käyttöjärjestelmänä kehuttu Windows 10 Mobile.

Lumia 650

Lumia 650

En ryhdy luettelemaan tarkempia tietoja. Esimerkiksi Mobiili.fin Erno Konttisen kirjoituksesta Näin Lumia 650 pärjää edeltäjälleen – tekniset tiedot vertailussa löytyy käteviä vertailuja malleista Lumia 650, 640 ja 550. Hyvä yhteenveto löytyy myös SuomiMobiilista Eero Salmisen kirjoittamana: Microsoft julkaisi pitkään huhutun uuden Lumia 650 -puhelimen. Laitteen hinta on näillä näkymin vain 229 euroa.

Käyttäjien antamaa palautetta on aivan selvästi kuunneltu ja toimittu toiveiden mukaisesti. Kuten kuvasta alla näkyy, uudella Lumialla on metallireunus, joka antaa tyyliä, käytettävyyttä ja kestävyyttä.

Lumia 650

Lumia 650

Tämän on varsin yleisesti ennustettu olevan viimeinen Lumia. Ääni vakuuttaa tarinan jatkuvan:

”Lumia 650 tulee saataville kaikkien isompien jälleenmyyjien valikoimiin. Tämä on upein puhelin hintaluokassaan, ja niin kuluttajat kuin yrityksetkin tulevat sitä rakastamaan. Tarina jatkuu!”

Itselleni ei ole suurta merkitystä kuinka tarina jatkuu brändien saralla. Olen suositellut Lumian korvaamista jollakin toisella. Tärkeintä on, että henkilökohtainen sisältöni voi helposti jatkaa siinä seuraavassakin mallissa. Se voi olla Lumia, se voi olla Surface, tai jotakin muuta.

Uudet kymppilumiat toimivat saumattomasti yhteen Windows 10:llä varustetun tietokoneen tai tabletin kanssa. Microsoft -tilin ja OneDrive -pilven kautta eri laitteista löytyvät kuvat, musiikki, ideat, muistiinpanot ja muu oma aineisto, vaikka ne olisivat alun alkaen lähtöisin toiselta laitteelta.

Ilmeisesti Microsoft tarkoittaa juuri tätä käyttäjän mobiililla kokemuksella. Ei ole väliä mikä laite milloinkin on mukana. Sisältöä on mahdollista luoda, muokata, katsella, jakaa ja käyttää ajasta, paikasta ja laitteesta riippumattomasti.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset