Nokia – Internet of Things

Nokia julkisti tänään Espanjan Barcelonassa uusimpia asioiden internetin ratkaisujaan (Internet of Things, IoT). Videotallenne Mobile World Congress 2016 -tapahtumasta on katsottavissa Nokian sivuilla. Uutiset löytyvät kootusti otsikolla Nokia at Mobile World Congress 2016. Nokia tarkentaa nyt lyhyesti käsiteltyjä asioita MWC:n edetessä.

Etukäteen oli tiedossa Nokian kiinnostus 5G-verkkoteknologiaan ja asioiden internettiin. Barcelonassa yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri painotti Nokian valmiutta nimenomaan näillä kahdella toisiinsa liittyvällä alueella. 5G:n on tultava todeksi nopeasti, koska asioiden internetin tärkeät käyttökohteet niin vaativat.

Nokian IoT-saavuruksia

Tuoreimpia Nokian IoT-saavutuksia

Nokia on entisestään parantanut asemiaan IoT-sektorilla yritysostoilla. Varsinkin Alcatel-Lucent on ollut julkisuudessa runsaasti esillä. Suri hehkutti yhdistymisen vaikutuksia:

”When you put Nokia and Alcatel-Lucent together, suddenly Nokia is in a dramatically different position with an addressable market that balloons to EUR141 billion. What we will be able to offer our customers – and their customers – is, simply, unparalleled,”

Pienempi ostos, Kanadalainen Nakina vahvistaa 5G- ja IoT-tietoturvaa, joten kyseessä on kokonaisuutta ratkaisevasti jykevöittävä osa. Näitä tarkentava lehdistötiedote löytyy otsikolla Nokia at Mobile World Congress: Bigger, stronger and seizing new opportunities in 5G and IoT #MWC16.

Nokia AirScale Radio Access

Nokia julkaisi juuri ennen Barcelonaa kiusoitteluvideon otsikolla The biggest thing you’ll ever see. Tämä iso juttu on Nokia AirScale Radio Access. Kyseessä on monen eri tekniikan (2G, 3G, LTE, 5G, jne.) kokoaminen yhteen pakettiin tukemaan nykyisten ratkaisujen lisäksi ennen kaikkea pilviperustaista asioiden internettiä.

Nokia AirScale Radio Access

Nokia AirScale Radio Access

Tarkemmat tiedot löytyvät yhtiön lehdistötiedotteesta otsikolla 5G-ready Nokia AirScale redefines radio access, closes the gap between the IT and telco worlds #MWC16.

Rajeev Suri totesi yleisellä tasolla Nokian pyrkivän välttämään huonon laadun kustannuksia ja yrityksen toimivan aloilla, joilla se voi luoda arvoa paitsi asiakkailleen myös itselleen pitkällä tähtäimellä. Suri painotti, ettei Nokian edistyminen 5G:ssä ole vain teoriaa, vaan jo todellisuutta useiden asiakasprojektien kautta.

Entä se kännykkä tai tabletti?

Nokian fokus on nyt vahvasti asioiden internetissä ja siihen liittyvissä tekniikoissa, kuten 5G. Keskustelutilaisuudessa esityksen jälkeen nousi luonnollisesti esiin myös ikuinen kysymys Nokian mahdollisesti tulossa olevasta kuluttajamarkkinoille tarkoitetusta mobiililaitteesta, siis kännykästä tai tabletista.

Odotettu, mutta tilaisuuteen jotenkin kuulumaton kysymys aiheutti pientä naurun hyrinää salissa. Suri vastasi hyvin, kuten tavallista. Mobiililaitteita saattaa olla tulossa. Brändi on vahva ja lisensointimalli kannattava, mutta sopivaa kumppania etsitään edelleen. Asialla ei Surin mukaan ole mikään kiire ja mobiililaitteen julkaisuvuosi voi olla 2016, mutta voi se olla myöhemminkin.

Nokia teki tänään selväksi, että katse on nyt asioiden internetissä ja 5G:ssä, koska ne ovat voimakkaan kasvun ja arvoinnovoinnin aloja. Nämä kaksi vievät Nokiaa siniselle merelle.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset