Jolla – tabletteja yskähdellen

Jolla Oy:n tablettien toimitus tukijoille ja ennakkotilaajille yskähtelee edelleen, mutta etenee kuitenkin, lennättää yhtiön virallinen blogi otsikolla Jolla Tablet: project update, how do we move from here.

Kolme kohtaloa

1) Tabletin toimitukset etenevät hitaasti. Blogilla Juhani Lassila kertoo Jollan äskettäin toimittaneen 77 laitetta. Edellisessä tiedotteessa luvattiin toimittaa vain 540 tablettia yhteensä aiemman pienen erän lisäksi, joten tuosta määrästä kyseessä on merkittävä siivu. Lopuille tähän ryhmään kuuluville tukijoille lähetetään vielä ohjeita sähköpostitse.

Jolla Tabletin saavat vain aivan varhaisimmat tukijat, ehkä vain ensimmäisen tunnin aikana tukensa IndieGoGo:ssa tälle projektille antaneet. Jos myöhästyit muutaman tunnin, todennäköisesti et saa Jollan taulutietokonetta.

Jolla Tablet

Jolla Tablet

2) Rahojen palautus joukkorahoituspalvelu IndieGoGossa tablettia tukeneille etenee tuskastuttavan hitaasti. Tukijoita on yhteensä n. 10 000 ja laitteita piti tulla sitäkin enemmän, koska moni tuki useamman laitteen edestä. Suurin osa jää ilman tablettia, mutta rahat on luvattu palauttaa ainakin osaksi (ei ole tiedossani mitä tarkemmin tarkoittaa kun aluksi palautetaan puolet).

Jolla Oy on kehittämässä työkalua, jonka toivotaan automatisoivan rahojen palautusprosessia. Lassila lupailee palautusten ensimmäisen puolikkaan käynnistyvän kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, eli nyt maaliskuussa. Valitettavasti tähän liittyy ikävä pakko rekisteröityä PayPalin käyttäjäksi:

For those who paid with credit card, we will need to have a valid PayPal address, otherwise we have no destination to refund to – we realize this will be an inconvenience for some, however, this is the only way we will be executing refunds.

Lisätietoja tästä maksujenvälitysjärjestelmästä kertoo Wikipedia otsikolla PayPal. Myös rahojaan odottaville tulee Lassilan mukaan sähköistä postia, kun aika on kypsä.

3) Ennakkotilaajille rahat ovat jo tulossa. Erotuksena edelliseen nämä ennakkotilaajat tilasivat tabletin Jolla Oy:n verkkokaupasta syksyllä 2015. Yksikään näistä ei saanut tablettia. Ennakkotilaajille on blogin mukaan lähetetty aiheesta sähköpostia, eikä heiltä vaadita lisätoimia. Koko prosessi kuitenkin saattaa kestää jopa 30 päivää.

Paljonko tämä edellä käsitelty tuorein tilannepäivitys toi meille tukijoille lisätietoa? Itse en tiedä nyt omasta tilanteestani yhtään enempää kuin aiemminkaan, paitsi sen, että ainakaan helmikuussa en saanut mitään tietoa oman tilaukseni kohtalosta.

Mutta. 77 onnellista Jolla Tabletin omistajaa on nyt maailmassa lisää. Myös syksyn ennakkotilaajien tilanne on selvä, rahat heille ovat joko jo tulleet takaisin, tai ne ovat matkalla.

Kuten Lassila kirjoituksensa lopussa, itsekin haluaisin jo siirtyä muihin asioihin. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Intexin uusi Aqua Fish – onko mahdollista tilata tuo vesikala Suomeen?

Ja jottei tässäkään esteistä, vastatuulesta ja masentajista huolimatta pääsisi suru puseroon:

Dima Bilan – Believe

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset