Microsoft – Lumia 550 (kokeiltu)

Olen vihdoin saanut kokeiltavaksi edullisen älypuhelimen Microsoft Lumia 550. Tämä on toistaiseksi huokein kännykkä, jossa jo paketista otettuna on käyttöjärjestelmänä Windows 10 Mobile. Hinta tällä hetkellä on hieman yli 100 euroa.

On heti alkuun syytä todeta, että Windows 10 antaa tälle halpislumialle sisäistä loistoa. Pieni muoviselta tuntuva kännykkä ei mitenkään erityisesti loista ulkoisesti, mutta käynnistyttyään jaksaa kyllä ihastuttaa…

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

Tähän saakka menestyneimmät Nokian tai Microsoftin Lumiat ovat olleet edullisia 500- ja 600-sarjan kännyköitä. Myös Lumia 550 on pärjännyt kotimaisten operaattorien myydyimpien listoilla mainiosti. Tässä yhteenveto helmikuulta 2016.

  • DNA: 8. Microsoft Lumia 550
  • Sonera: 7. Microsoft Lumia 550
  • Elisa henkilöasiakkaat: 9. Microsoft Lumia 550
  • Elisa yritysasiakkaat: 4. Microsoft Lumia 550

En ihmettele ollenkaan Lumia 550:n menestystä. Kyseessä on mainio kokonaisuus. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät Microsoftin sivuilta.

Muovia järkevästi

Edullinen Lumia 550 myös tuntuu muovikuorensa ansiosta edulliselta, mutta ei suinkaan huonolta. Tuntuma on jämäkkä. Tämä on työkalu, arkipäivän hyötylaite. 550 on kompaktin kokoinen ja käyttö onnistuu myös yhdellä kädellä. Kosketusnäyttö toimii erinomaisesti.

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

Laitteena Lumia 550 on käytännöllinen ja järkevästi suunniteltu. Hankin nykyään vain laitteita, joihin pystyn itse helposti vaihtamaan akun, asettamaan SIM-kortin ja lisää muistia. 550:ssa on sisäistä muistia 8 Gt, mikä riittää toki alkuun, mutta ei varsinaiseen tehokäyttöön.

Vapaan muistikorttipaikan ansiosta laajentaminen (MicroSD jopa 200 Gt) on helppoa ja nykyään myös edullista. Kuvassa alla näkyy irrotettu akku, vasemmalla SIM-kortin paikka ja oikealla lokero muistikortille. Ja kun takakuori on irrotettavissa, on se myös vaihdettavissa.

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

MicroSD on mahdollista määritellä tietojen tallennuspaikaksi Tallennustilan asetuksissa. Käyttäjä pystyy määrittelemään erikseen uusien sovellusten, ladattujen tiedostojen, musiikin, kuvien ja videoiden tallennuspaikan (esimerkiksi musiikki, kuvat ja videot muistikortille, muut normaalisti kännykkään).

Pieni käytännön askare – sähköposti

Sähköpostin käytön aloittaminen uudessa kännykässä oli joskus aikoinaan useita hankaliakin toimenpiteitä vaatinut rupeama. Ei ole enää. Kuvassa alla olen aloittamassa sähköpostin käyttöä Lumia 550:lla. Napsautin vasemmalla näkyvässä osakuvassa Lisää tili -toimintoa, jonka jälkeen ilmaantuneesta luettelosta valitsin Toinen tili POP, IMAP, syötin sähköpostiosoitteeni ja salasanani, ja siinä se.

Lumia 550 sähköpostin määrittely

Lumia 550 sähköpostin määrittely

Osakuva ylhäällä oikealla näyttää tilanteen, jossa olen määritellyt yhden tilin ja voin joko määritellä lisää taikka jatkaa sähköpostiin, josta yhdistelmäkuva alla.

Vasen osakuva näyttää saapuneiden kansion, jossa ei juuri nyt ollut sisältöä. Muut osakuvat esittelevät päävalikosta, toiminnoista ja suodattimesta löytyvät valinnat ja vaihtoehdot.

Windows 10 sähköposti

Windows 10 sähköposti

Samaa sarjaa, mutta aivan eri kännykkä

Microsoft Lumia 550 jatkaa Nokian ja Microsoftin edullisten älykännyköiden sarjaa, mutta Windows 10:n ansiosta eroaa edeltäjistään merkittävästi. Windows 8 vaikutti loppuun saakka jotenkin keskeneräiseltä. Windows 10 on heti alusta alkaen vakuuttanut viimeistellyllä ulkoasulla, sekä hyvin toteutetuilla sovelluksilla ja toiminnoilla.

Kuten kalliimmissa Lumioissa, myös tästä löytyvät Microsoftin sovelluksista mm. OneNote, Outlook, Office, Skype ja OneDrive-pilvitallennustila.

Kympin ansiosta vihdoin toteutuu se, että kännykällä, tabletilla ja pöytäkoneella on sama tai suunnilleen sama käyttöliittymä. Yhdellä kymppilaitteella opitusta on oikeasti hyötyä toisen kymppilaitteen käytössä. Ja mikä parasta, tämä tulee todeksi myös Lumia 550:n kaltaisessa edullisessa älypuhelimessa.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset