Microsoft – Lumia 650 PowerPoint

Toissapäivänä kauppoihin tullut Microsoft Lumia 650 on valmistajan mukaan hienostuneen suorituskyvyn ja huippumuotoilun ansiosta fiksu valinta yrityksellesi.

En osaa sanoa ovatko suorituskyky ja muotoilu ne ensimmäiset seikat yrityksen valitessa kännykkää henkilöstölleen. Toimistosovellukset, sen sijaan, ovat etenkin yrityskäytössä täyttä asiaa. Näin Microsoft Lumia 650:n esittelysivulla otsikolla Liikkuva toimistosi:

”Word, PowerPoint, Excel, Outlook ja OneNote -ohjelmien uusimmat versiot ovat valmiiksi asennettu ja optimoitu kosketusnäytöille. Microsoft-sovelluksesi ja palvelusi synkronoituvat kaikkiin Windows 10 -laitteisiisi OneDriven kautta, joten sinulla on aina tarvittaessa kaikki valokuvat ja tärkeät asiakirjat mukanasi.”

PowerPoint

Microsoft PowerPoint jos mikä on yrityssovellus. Entä miten onnistuu pp-esitysten teko Lumia 650:lla, jossa tämäkin sovellus on esiasennettuna ja heti käyttövalmiina? Kokeillaan…

Kun PowerPoint käynnistyy ensimmäisen kerran, sovellus kysyy kirjautumistiliä (katso yhdistelmäkuva alla). Tili voi olla henkilökohtainen tai työpaikan tili. Kumpaakin voi käyttää jatkossa, valitsit tässä kumman tahansa.

Tilin valinnan tai ohituksen jälkeen voit aloittaa uuden esityksen muokkaamisen tyhjältä pohjalta tai valitsemalla jonkin lukuisista malleista. Voit myös tarvittaessa vaihtaa esityksen tallennussijainnin (kts. yhdistelmäkuvan viimeinen osakuva).

PowerPoint Lumia 650:ssa

PowerPoint Lumia 650:ssa

Esityksen muokkaaminen

Valitsin tyhjän esityksen, jolloin avautui muokkaustila (kts. yhdistelmäkuva alla). Otsikkoelementin napsautus näyttää elementin pikatoiminnot. Valikkonäppäin () laajentaa aktiivisen, tässä tapauksessa Aloitus-valikon toiminnot näkyviin. Otsikkoa kirjoittamaan pääset otsikkoa kaksoisnapsauttamalla ja valikko piilottamalla ().

PowerPoint, esityksen muokkaus

PowerPoint, esityksen muokkaus

Muokkasin otsikot ja lisäsin vähän tekstiä malliksi. Seuraavaksi tarvitaan esitystä elävöittämään valokuva, joita otin muutaman Lumia 650:lla saman kännykän pakkauksesta.

Valokuva lisätään esitykseen valitsemalla ensin aktiiviseksi valikoksi Lisää (yhdistelmäkuva alla) Napsauta sitten tämän valikon toimintoa Kuvat, joka näyttää kännykästä löytyvät valokuvat ja näyttökuvat. Omaa esitystäni varten valitsin Lumian myyntipakkauksesta ottamani valokuvan, vahvistin valinnan ja pääsin asettelemaan kuvaa esitykseen.

Kuva PowerPointtiin

Kuva PowerPointtiin

Valokuvan käsittely

Juuri lisättyä valokuvaa on helpompi käsitellä kännykkä vaaka-asennossa. Kun valokuvaelementti on valittuna (pallokehys näkyy elementin ympärillä), se on helppo siirtää oikeaan paikkaan sormella vetämällä (kuva alla).

Kuvan asettelu

Kuvan asettelu

Symmetrian takia lisäsin toisen kuvan pikatoiminnolla Monista ja siirsin tämänkin kuvan oikeaan paikkaan. Lisäsin esitykseen toisen dian, joka näkyy kuvassa alla vasemmalla.

Siirtymätehoste

Loppusilaus esitykselle annetaan siirtymätehosteella. Vaihdoin Siirtymät aktiiviseksi valikoksi, napsautin Siirtymätehosteet ja pikaisesti etsin tehosteista jonkin sopivan – valitsin jännittävistä tehosteista Kimalluksen.

Säihkettä esitykseen

Säihkettä esitykseen

Lopuksi käynnistin diaesityksen. Kyllä on hieno…

Esikatselu

Diaesitys

PowerPoint kännykässä

Lumia 650 sopii erinomaisesti PowerPoint -esitysten muokkaamiseen ja katseluun. Perustoiminnot onnistuvat helposti kokeilemalla ilman ohjeitakin.

Microsoft PowerPoint on universaali sovellus, joten se sopeutuu käytettävissä olevan näytön kokoon. Windows 10 toi mukanaan Continuumin, jonka avulla eräät kännykät, kuten Lumia 950 ja 950 XL voivat käyttää suuria ulkoisia näyttöjä ja muita lisälaitteita. Continuumin avulla käyttökokemus on lähellä tavallista tietokonetta: hiirtä ja normaalia näppäimistöä on mahdollista käyttää ja sovellukset näyttävät samoilta tai lähes samoilta kuin tietokoneella.

Lumia 650:ssa ei ole tukea Continuumille, joten myös PowerPointia käytetään pienemmälle näytölle mukautuvan käyttöliittymän avulla. Lyhyen kokeilun perusteella tämä riittää perustoimintoihin vallan mainiosti.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset