Microsoft – Windows 10 Groove Musiikki

Microsoftin näkemys mobiilista käyttäjäkokemuksesta on paitsi käyttäjä- , myös sisältökeskeinen, ei perinteisen laitekeskeinen. Tämä käyttäjään ja hänen omistamaansa sisältöön paneutuminen näkyy erinomaisesti Windows 10:n toteutuksessa eri laitteilla. Tässä kirjoituksessa esittelen kuinka Windows 10 muodostaa kokonaisvaltaisen mobiilin käyttäjäkokemuksen musiikin kuuntelijalle.

Musiikkia Windows 10 -kännykälle voi hankkia monella tavalla. Tavallisesti ostan musiikin pöytäkoneellani Windowsin Kaupasta. Kuvassa alla olen juuri ostanut Korpiklaanin esikoisen Spirit of the Forest. Napsautin painiketta Lataa albumi, jolloin kappaleiden lataaminen tietokoneelleni käynnistyi ja painikkeen otsikoksi vaihtui Hallitse latauksia.

Musiikkia Kaupasta pöytsikällä

Musiikkia Kaupasta pöytsikällä

Tämä on vielä aivan normaalia ostamista. Kokonaisvaltaisen mobiilin käyttäjäkokemuksen mahdollistaa se, että tämä albumi on lähes välittömästi kuunneltavissa Windows 10 -kännykälläni. Yhdistelmäkuvassa alla näkyy kuinka hetkeä aikaisemmin pöytäkoneella suorittamani albumin osto päivittää Groove Musiikin kataloogin Microsoft Lumia 950 XL -kännykällä.

Ensin näkyi ilmoitus ”Lisätään musiikkia 14 kappaletta”, joka pian vaihtui tekstiksi ”Olemme lisänneet musiikkia 14 kappaletta”. Kyseisen ilmoituksen napauttaminen avaa yhdistelmäkuvassa oikealla näkyvän luettelon viimeisimmistä lisäyksistä, eli Korpiklaanin Spirit of the Forest listalla ensimmäisenä.

Lumia 950 XL - Groove Musiikki

Lumia 950 XL – Groove Musiikki

Minun olisi mahdollista kuunnella musiikkia kännykälläni suoratoistona, mutta olen haluton niin tekemään. Aluksi albumin kappaleiden edessä näkyy suoratoistokuvake ((o)). Lataaminen kännykkään käynnistyy valikon () toiminnolla Lataa (katso yhdistelmäkuvassa alla kaksi ensimmäistä osakuvaa).

Latauksen käynnistyttyä suoratoistokuvake kappaleiden edessä vaihtuu ensin latauskuvakkeeksi ja viimein poistuu kokonaan. Jos kännykässäsi on erillinen muistikortti, voit tarvittaessa määrittää Tallennustilan asetuksissa uuden musiikin tallentumaan muistikortille.

Kun albumi on ladattu kännykkään, on se kuunneltavissa myös yhteyden mahdollisesti pätkiessä. Yhdistelmäkuvan viimeisessä otoksessa viululla sävytetty kotimainen jytänderimusiikki jo raikaa…

Lumia 950 XL - Groove Musiikki

Lumia 950 XL – Groove Musiikki

Entä mikä se olikaan se kokonaisvaltainen mobiili käyttäjäkokemus? Se on sitä, ettei käyttäjä ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen. Windows 10 mahdollistaa käyttäjän itse tuottaman tai omistaman henkilökohtaisen sisällön esittämisen millä tahansa kymppilaitteella, johon käyttäjä omilla tunnuksillaan on kirjautunut.

Voin tuottaa itse sisältöä esimerkiksi ottamalla kännykällä valokuvan ja se näkyy kohta myös pöytäkoneellani. Kun ostan muiden tuottamaa sisältöä, kuten Korpiklaanin loistavan albumin, on se kuunneltavissa kaikilla Windows 10 -laitteillani. Tätä tarkoittaa käyttäjä- ja sisältökeskeisyys. Laitteella ei ole niin suurta väliä. Vaikka laite katoaisi, sisältö on tallessa.

Korpiklaani eläväisenä Puolassa:

Korpiklaani – Pellonpekko

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset