Microsoft – Windows 10 Soittolistat

Raapustelin äskettäin mobiilista käyttäjäkokemuksesta otsikolla Microsoft – Windows 10 Groove Musiikki. Kirjoitukseni seurauksena sain vastattavakseni ystävällisen kysymyksen soittolistoista, kuinka niitä tehdään Microsoftin Lumia 550 -kännykällä?

Nyt Windows 10:n aikaan kysymys oikeastaan kuuluu, kuinka soittolistoja tehdään Windows 10:llä? Mobiili käyttäjäkokemus nimittäin ei enää ole sidottu yksittäiseen laitteeseen, vaan käyttäjän omistama sisältö on käytettävissä tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Riittää kun laitteissa on asennettuna Windows 10, johon käyttäjä kirjautuu samoilla Microsoft -tilin tunnuksilla.

Ei ainoa, eikä välttämättä paras, mutta oma vastaukseni on, että Lumialle, jossa on Windows 10, uusi soittolista on kätevintä luoda tietokoneella, jossa myös on Windows 10. Kuvassa alla on näkymä tietokoneeni Groove Musiikista. Napsautin hiirellä toimintoa Uusi soittolista, kirjoitin nimeksi Jytänderiä ja napsautin Tallenna.

Groove Musiikki

Groove Musiikki

Seuraavaksi selailin musiikkia, etsin muutamia soittolistalle sopivia kappaleita ja lisäsin ne valitsemalla hiiren kakkospainikkeella aukeavasta valikosta Lisää kohteeseen ja kohteeksi juuri luotu soittolista Jytänderiä. Tässäkin vaiheessa olisi mahdollista luoda uusi soittolista.

Groove Musiikki

Groove Musiikki

Soittolistan luonti ja käsittely on tietokoneella kätevää, koska hiiri helpottaa tehtäviä huomattavasti. Alla näkyvässä kuvassa olen avannut soittolistan ja järjestelen kappaleita hiirellä siirtämällä. Olen tarttunut hiirellä Stratovariuksen stygeen ja liikuttelen sitä oikeaan paikkaan hiiren ykköspainiketta alhaalla pitäen.

Groove Soittolista

Groove Soittolista

Kertausta: Entä mikä se olikaan se kokonaisvaltainen mobiili käyttäjäkokemus? Se on sitä, ettei käyttäjä ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen. Windows 10 mahdollistaa käyttäjän itse tuottaman tai omistaman henkilökohtaisen sisällön esittämisen millä tahansa kymppilaitteella, johon käyttäjä omilla tunnuksillaan on kirjautunut.

Eli. Seuraavaksi kännykkä kouraan ja Lumia 950 XL:n Groove Musiikki auki, … ja tietokoneella hetki aiemmin luomani soittolista löytyy myös kännykästä. Mitään erillisiä toimenpiteitä ei tarvittu, vaan soittolista ilmaantui Lumiaan automaattisesti (katso yhdistelmäkuva alla).

Lumia 950 XL - Groove Musiikki

Lumia 950 XL – Groove Musiikki

Tämä toimii luonnollisesti myös toiseen suuntaan. Yhdistelmäkuvassa yllä olen kolmannessa osakuvassa avannut albumin, painanut sormella kappaletta You I need ja esille tulleessa valikossa valitsin toiminnon Lisää kohteeseen, sekä kohteeksi soittolistan Jytänderiä. Mikäli haluaisin luoda uuden soittolistan kännykässä, voisin tehdä sen tässä vaiheessa valitsemalla kohteeksi Uusi soittolista.

Kun Amorphisin styge on lisätty, ei liene enää yllätys, että se ilmaantui hetken päästä automaattisesti samalle soittolistalle myös tietokoneella (katso kuva alla).

Groove Soittolista

Groove Soittolista

Groove Musiikki soittolistoineen on erinomainen esimerkki Microsoftin nykyisestä ajattelumallista. Keskiössä eivät ole laitteet, vaan käyttäjä ja hänelle tärkeä sisältö. Laitteet ovat vain liittymiä tähän sisältöön: niillä luodaan, käsitellään, tallennetaan, jaetaan ja esitetään sisältöä.

Voin ostaa ja kuunnella musiikkia tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Kaikille laitteilleni yhteistä musiikkikokoelmaa on kätevintä järjestellä tietokoneella ja mukavinta kuunnella kännykällä missä tahansa. Tällaisissa asioissa Windows 10 näyttää vahvuutensa.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset