Rovio – think pig

Rovio on suomalaisittain poikkeuksellinen yritys, Rovio ajattelee isosti. Yritys lähti heti alusta saakka valloittamaan maailmaa ja myös teki niin – kolmesti. Maapallon haltuunotto alkoi vuonna 2009, kun yritys laittoi Applen App Storeen ladattavaksi pelin Angry Birds. Toisessa aallossa seurasivat oheistuotteet ja kolmas koko planeetan kattava hyöky on elokuva.

Angry Birds Movie aloitti toukokuun puolivälissä elokuvateattereissa maailman monella kolkalla ja menestyi loistavasti. Rovio kertoo aloitusviikosta otsikolla The Angry Birds Movie opens internationally, sets record May opening for an original animated film. Hieman yllättäen kärkisijan kaikkein ängreimpänä maana lipputuloilla mitattuna otti Venäjä.

Angry Birds Premiere

Angry Birds Helsinki Premier

Elokuva on muutoinkin osoittautumassa nappivalinnaksi, nimittäin myös pelien lataaminen on sen myötä vilkastunut, kertoo Digitoday otsikolla Rovion ”järjetön riski” saattaa sittenkin kannattaa.

Rovion ensimmäisen kerran kertoessa aikeesta tehdä jättibudjetilla änkkärielokuva, varoittivat monet ”järjettömästä riskistä”. Kun ajatellaan oikein isosti, riskit ovat olennainen osa liiketoimintaa. Rovion kohdalla riskiä pienensi yhtiön vahva kassa, elokuvaa ei tehty velkarahalla.

Angry Birds Movie

Angry Birds Movie

Ennen elokuvaa Roviota mitattiin vain peliyhtiönä suhteessa muihin pelifirmoihin, jolloin usein päädyttiin arvioimaan, ettei Rovio kestä kilpailijoidensa vauhdissa. Nyt Rovio on kaupallisen johtajansa Alex Lambeekin mukaan suuntaamassa peliyhtiöstä enemmän viihdeyhtiöksi.

Tällainen kokonaisvaltaisempi ote viihteen tuottamiseen tarkoittaa useampia mahdollisuuksia ja hajautetumpaa riskiä, kun sisällön käyttäminen ei kuluttajan näkökulmasta ole sidottu mihinkään tiettyyn mediaan. Elokuvan kautta Rovio tarjoaa änkkäreitä myös niille, joita pelaaminen ei välttämättä edes koukuta. Eikä elokuvaa tehdessä tarvitse miettiä elokuvan sisäisiä maksuja.

Pelistä on mahdollista tehdä elokuva, josta edelleen voidaan tehdä uusi peli. Mobiili.fi kertoi huhtikuun alussa otsikolla Rovio tehtaili hiljaisuudessa uuden Angry Birds -pelin – tukeutuu tulevaan elokuvaan uudesta pelistä, joka hyödyntää elokuvan tutuksi tekemiä teemoja. Tämä peli on Angry Birds Action!

Ilta-Sanomat uutisoi Angry Birds -elokuvan olleen avausviikolla katsotuin elokuva peräti 37 maassa. Tuoreen uutisen mukaan ensi-illat ovat sujuneet erinomaisesti myös tänä viikonloppuna strategisesti tärkeillä Yhdysvaltojen markkinoilla.

Rovion vihaiset linnut ovat osoittaneet kykenevänsä menestymään peleissä, oheistuotteissa ja elokuvassa. Parasta erityisesti elokuvassa on se, että menestys voidaan toistaa jatko-osissa. On myös täysi syy olettaa, että Rovio pystyy tulevaisuudessa saavuttamaan kuluttajien suosion toistuvasti monella muullakin viihteen ja populaarikulttuurin saralla. Nämä linnut nimittäin ovat nyt elossa!

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset