Jolla – Aurajoki

Jolla Oy on tänään laittanut varhaisjakeluun Sailfish -päivityksen Aurajoki 2.0.2.48. Kuvaukset sisällöstä löytyvät TJC:ltä yleisemmällä tasolla [release notes] 2.0.2/Aurajoki ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 2.0.2/Aurajoki. Samat tiedot löytyvät myös Jollan viralliselta blogilta.

Jollan ensimmäisessä kännykässä aiempi versio on Taalojärvi 2.0.1.11 ja Jolla C toimitettiin Sailfishin versiolla Aurajoki 2.0.2.43. Päivitys on ladattavissa kumpaankin. Yhdistelmäkuva alla on Jollan päivittämisestä ja taustalla näkyvä maisemakuva on tämän takia Taalojärvi, eikä Aurajoki.

Sailfish 2.0.2.48 Aurajoki

Sailfish 2.0.2.48 Aurajoki (Jolla)

Kummassakin laitteessa uuden version asentaminen sujui täysin ongelmitta. Uudemmassa kännykässä tiedostojärjestelmän valmistelu jäi pois ilmeisesti koska aiempikin Sailfishin versio oli Aurajoki.

Varmuuskopiot pilveen!

Mielestäni tämän päivityksen tärkein uusi ominaisuus on mahdollisuus suorittaa kännykän varmuuskopiointi pilveen. Jo aiemmin olin lisännyt Asetusten Tileihin OneDrive -tilin, ohjeet löytyvät kirjoituksesta Jolla – Taalojärvi. Varmuuskopioinnin aikana sovellusta ei voi pienentää aloitusnäytölle.

Varmuuskopioinnin käyttöliittymä on uudistettu ja eteneminen näkyy nyt kehänä, jonka keskellä on parhaillaan kopioitavan kohteen kuvake (katso yhdistelmäkuva alla). Varmuuskopiointi sujui mallikkaasti Jolla C:llä, mutta vanhemmalla kännykällä keskeytyi ikävästi.

Varmuuskopiointi pilveen

Varmuuskopiointi pilveen (Jolla C)

Olin erityisen innoissani mahdollisuudesta tallentaa varmuuskopio pilveen, koska jotenkin kuvittelin voivani tätä kautta siirtää vanhasta kännykästä tietoja uuteen. Ilmeisesti ominaisuus on kuitenkin toteutettu laitekohtaisesti, enkä voi siirtää laitteesta toiseen esimerkiksi yhteystietoja pilven kautta.

Lukitusnäytön vetovalikko

Aurajoki antaa käyttäjän lisätä lukitusnäytön vetovalikkoon sovelluksia ja toimintoja enimmillään kolme kappaletta. Tähän on hyvä laittaa toimintoja, joita on tarpeen käynnistää nopeasti ja helposti. Itse määrittelin valikon toiminnot yhdistelmäkuvassa alla näkyvällä tavalla Asetusten kohdasta Lukitusnäyttö.

Lukitusnäytön vetovalikko

Lukitusnäytön vetovalikko (Jolla C)

Kyseessä on oikeasti hyödyllinen toiminto. Esimerkiksi itse käynnistän usein sovelluksen SailshotMe näitä näyttökuvia tallentaakseni. Nyt käynnistäminen on todella helppoa.

Sailfish edukseen Jolla C:ssä

Mitä enemmän olen käyttänyt Jolla C:tä, sitä vakuuttuneempi olen paitsi laitteesta itsestään, myös Sailfishin uusimmista versioista.

Aion perehtyä Aurajokeen tarkemmin nyt tulevina päivinä ja raportoin löydöksistäni sitä mukaa kun katson aiheelliseksi. Tähän saakka näyttää todella hyvältä!

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset