Microsoft – Windows 10 Anniversary Update

Microsoft on tänään 3.8.2016 ryhtynyt jakelemaan suurta vuosipäivitystä Windows 10 Anniversary Update. Tarkistin Asetusten kautta moneen kertaan, josko päivitys olisi pöytäkoneelle jo saatavilla. Ei ollut, joten jouduin kiilaamaan jonon ohitse…

Sivulta Windows 10:n päivityshistoria löytyy toiminto Hanki Anniversary Update nyt, joka latasi päivityksen käynnistävän sovelluksen koneelleni. Kun lataus oli valmis, käynnistin ladatun exe -tiedoston ja Päivitysavustaja käynnistyi. Koneen tutkimisen ja soveliaaksi havaitsemisen jälkeen päivityksen lataaminen alkoi (katso kuva alla).

Päivitysavustaja

Päivitysavustaja

Kun lataaminen oli muutaman automaattisesti hoituneen vaiheen jälkeen valmis ja päivitys asennettu, kysyi Windows 10 uudelleenkäynnistysvaiheessa vielä haluanko mukauttaa asetuksia, vai mennäänkö oletuksilla.

Valitsin mukauttamisen, jolloin pääsin asettamaan useita asetuksia mieleni mukaisiksi. Alla kuva eräistä asetuksista sellaisina kuin Windows 10 niitä tarjoaa.

Oletusasetukset

Oletusasetukset

Mukauttamisen jälkeen kesti vielä hetki ja kaikki oli valmista. Mitään varsinaisesti järisyttävää ei välittömästi näkynyt, mutta huomiota kiinnitti lisääntynyt opastavien tekstien määrä asennus- ja aloitusvaiheessa.

Windowsin aloitusvalikosta löytyy Aloitusopas, jossa on erittäin hienosti kerrottu uusista ominaisuuksista. Itse aion seuraavaksi tarkemmin perehtyä uusiin ominaisuuksiin nimenomaan tätä kautta.

Windows 10 Aloitusopas

Windows 10 Aloitusopas

Windows 10 Anniversary Update -päivityksen hankkiminen ja asentaminen pöytäkoneelle oli erittäin helppo askare, eikä minkäänlaisia ongelmia esiintynyt.

Monet hehkutetuimmista uudistuksista liittyvät suoraan tai välillisesti Cortanaan, joka ei Suomeen tarkoitettuna versiona ole edes saatavilla. Vain merkittävimpiin maihin keskittyminen eriarvoistaa alueita ja ihmisiä, sekä vähentää Cortanaa vaille jäävien alueiden mahdollisuuksia hyödyntää uusimpia tekniikoita ja siten vaikuttaa suoraan myös talouselämään.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset