Jolla – Aurajoki 2.0.2.51

Lyhyesti tiedoksenne, että Jolla Oy on 7.9.2016 laittanut kaikille jakeluun Sailfish -päivityksen Aurajoki 2.0.2.51, joka tuli varhaisjakeluna vapaaehtoisille 31.8.2016. Kuvaukset sisällöstä löytyvät TJC:ltä yleisemmällä tasolla [release notes] 2.0.2/Aurajoki ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 2.0.2/Aurajoki.

Aurajoki 2.0.2.51

Jolla 1 – Aurajoki 2.0.2.51

Aurajoen päivityshistoria on nyt seuraava:

  • 2016-07-28: 2.0.2.48 Early access release
  • 2016-08-31: 2.0.2.51 Early access release updated
  • 2016-09-07: 2.0.2.51 Released to all

Kirjoituksessani Jolla – Aurajoki käsittelin edellistä varhaisjakeluversiota 2.0.2.48. Näin suurimmaksi puutteeksi varmuuskopioinnin epäonnistumisen Jolla 1:llä (Jolla C:llä varmuuskopiointi onnistui). Testasin varmuuskopioinnin Jolla 1:llä välittömästi 2.0.2.51:n asentamisen jälkeen. Valitettavasti varmuuskopiointi OneDriveen ei toiminut vieläkään.

Huom! Myöhemmin poistin OneDrive -tilini Jolla 1:ltä ja loin tilin välittömästi uudestaan samoilla asetuksilla. Kokeilin varmuuskopiointia ja nyt kaikki toimi mainiosti, muutama näyttökuva toiminnon vaiheista yhdistelmäkuvassa alla.

Jolla 1 - varmuuskopiointi OneDriveen

Jolla 1 – varmuuskopiointi OneDriveen

Tallennustila

En ole aivan varma, mitä kaikkea uutta on tullut Tallennustila -toimintoon. En ainakaan muista, että aiemmin olisi ollut mahdollista selata kansioita ja tiedostoja. Nyt tämä on muissa paitsi järjestelmätiedostoissa mahdollista ja Tiedostoselaimella onnistuu myös uuden kansion luonti (katso yhdistelmäkuva alla).

Intex Aqua Fish - Tallennustila

Intex Aqua Fish – Tallennustila

Taskulamppu Tapahtumanäkymässä

Pieni, mutta mukava lisäys on mahdollisuus määritellä taskulamppu Tapahtumanäkymään. Tämä onnistuu valitsemalla Asetuksista Tapahtumanäkymä, jossa toiminto Valitse oikopolut avaa yhdistelmäkuvassa alla kolmannessa osakuvassa näkyvän valikon, josta kätevästi napsautetaan katkaisijoita päälle ja pois. Kun Taskulamppu on valittu, ilmaantuu se Tapahtumanäkymän vetovalikkoon pikatoiminnoksi (viimeisessä osakuvassa vetovalikko auki ja taskulamppu toisella rivillä).

Intex Aqua Fish - Tapahtumanakymä

Intex Aqua Fish – Tapahtumanakymä

Kuvien jakaminen OneDriveen

Aurajoen parasta antia on edelleen kehittynyt tuki Microsoftin OneDrive -pilvipalvelulle. Tämän toiminnallisuuden hyödyntämiseen riittää kun kännykkään lisätään OneDrive -tili. Vaikka kuvat jaetaan OneDriveen yksi kerrallaan, tapahtuu kaikki riittävän helposti, koska jakonäkymässä on mahdollista siirtyä seuraavaan kuvaan pyyhkäisyeleellä.

Yhdistelmäkuvassa alla olen Jolla C:llä avannut Gallerian, valinnut sieltä kännykän mukana tulleen All green -kuvan ja sille jakotoiminnon OneDrive Pilvi. Toisessa osakuvassa näkyvät minne kuva on menossa sekä toiminnot Peru ja Lähetä. Useita kuvia pilveen siirtäessä käy tietysti mielessä, josko tämä näkymä olisi mahdollista ohittaa esimerkiksi painamalla muutaman sekunnin ajan toimintoa OneDrive Pilvi.

Jolla C - kuvien jakaminen OneDriveen

Jolla C – kuvien jakaminen OneDriveen

Kolmannessa osakuvassa näkyy vahvistusilmoitus tiedoston siirrosta pilveen. Neljäs osakuva näyttää kuinka OneDrive näkyy Galleriassa omana kansiona, jota on mahdollista muiden kansioiden tapaan selata ja tehdä kuville eri toimintoja.

Hupsista!

Aurajoki 2.0.2.51 tuli yleiseen jakeluun hieman yllättäen. Esimerkiksi Jollan omalla virallisella blogilla ei tätä kirjoitettaessa ollut asiasta mainintaa. Vihdoin 9.9. ilmaantui viralliselle blogille uutinen otsikolla Sailfish OS update Aurajoki now available for all.

[Kirjoitusta on muokattu 08.09.2016] Lisätty tiedot version 2.0.2.51 tulosta yleiseen jakeluun sekä muutama lause Tallennustilasta ja Tapahtumanäkymästä.

[Kirjoitusta on muokattu 10.09.2016] Lisätty tiedot varmuuskopioinnin onnistumisesta Jolla 1:llä ja kuvien jakamisesta OneDriveen Jolla C:llä.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset