Microsoft – Nokia 216

Eilen kirjoittivat muiden muassa Digitoday ja Mobiili.fi Microsoftin tuoreesta yllätyksestä. Vaikka suuryhtiö huhujen ja eräiden toimiensa perusteella onkin vetäytymässä puhelinten valmistuksesta ehkä kokonaan, julkaisi se uuden peruspuhelimen Nokia 216. Tämä ei aivan vastaa etenkään niihin huhuihin, joiden mukaan tulossa olisi Surface -kännykän julkistus.

Microsoft Nokia 216

Microsoft Nokia 216

Nykymittapuun mukaan 216 on muisto menneestä maailmasta. Kännyköiden uusi perus on jotakin aivan muuta kuin tämä laite, jossa on mm. 0.3MP:n kamera ja 16Mb muistia. Toisaalta, tässä on ruhtinaallisesti valmius- ja puheaikaa, paikka muistikortille, Facebook ja nettiselailua varten Opera Mini -selain. Ja muutaman kymmenen euron hinta.

Ei ole tiedossani, onko Nokia 216 tulossa myyntiin Suomessa. Epävarmuutta lisäävät myös aiemmin uutisoidut Nokian, Microsoftin, Foxconnin ja HMD Globalin suunnitelmat. Kävihän myös Nokian oman kännykkävalmistuksen loppusuoralla siten, ettei kaikkia huhuttuja ja julkistettuja suunnitelmia koskaan toteutettu, kun uusi omistaja rukkasi julkaisupolitiikkaa.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan kännykkävalmistus ei enää juurikaan kiinnosta Microsoftia. Saa nähdä, löytyykö kiinnostusta edes sen  verran, ettei Nokia 216 sentään jää Microsoftin viimeiseksi näytöksi matkapuhelinvalmistajana.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset