Jolla – Fiskarsinjoki

Tänään ilmaantui varhaisjakeluun Sailfish -päivitys Fiskarsinjoki 2.0.4.13. Kuvaukset uuden version poikkeuksellisen mielenkiintoisesta sisällöstä löytyvät TJC:ltä yleisemmällä tasolla [release notes] 2.0.4/Fiskarsinjoki ja yksityiskohtaisemmin [changelog] 2.0.4/Fiskarsinjoki.

Tiedot löytyvät kuvien kera myös Jollan viralliselta blogilta, jossa James Noori lupailee päivitysten jatkossa tulevan hieman rivakampaa tahtia.

Fiskarsinjoki (Jolla C)

Fiskarsinjoki (Jolla C)

Kameran Tallennustila

Päivitys tuo erittäin hyviä asioita valokuvaamisesta kiinnostuneille käyttäjille. Kuvatiedostoja on muiden tiedostojen tapaan mahdollista jakaa suoraan Tiedostoselaimesta.

Fiskarsinjoen myötä käyttäjä voi vihdoin myös valita kameran valokuville ja videoille tallennusmedian. Vaihtoehdot ovat Laitteen muisti ja Muistikortti, mikäli sellainen löytyy.

Valokuvien tallennuksen sijainti (Jolla C)

Valokuvien tallennuksen sijainti (Jolla C)

Valokuvan muokkaus – valo ja kontrasti

Valokuvia on nyt helppo säätää kahden tärkeimmän ominaisuuden osalta, kun muokkaukseen tuli toimintojen Kierrä ja Rajaa lisäksi Valo ja kontrasti.

Yhdistelmäkuvassa alla olen ottanut Jolla C:llä kuvan Intex Aqua Fishin takakannesta käyttäen apuna Black Eye Macro 20X -lähilinssiä. Valitsin ottamani kuvan Galleriassa ja muokkasin valoa ja kontrastia osakuvien näyttämällä tavalla.

Valoa ja kontrastia (Jolla C)

Valoa ja kontrastia (Jolla C)

Säätäminen on todella helppoa ja kuten kuvasta (ainakin omasta mielestäni) näkyy, hyvää jälkeä saa aikaan todella pienellä vaivalla.

Sailfish on ominaisuuksiltaan yhä lähempänä muita mobiilikäyttöjärjestelmiä. Silti kyseessä on käyttis oman tiensä kulkijoille.

Epidemia – Proydi svoy put’

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset