Haetuimmat 2016

Vuoden 2016 luetuimmat kirjoitukset plokillani lähes kaikki käsittelivät Microsoftin Lumia -kännyköitä. Kymmenen kärjessä on vain yksi artikkeli Jollasta ja kaksi, joiden aiheena on Windows 10 IoT.

Lumiaa, navigointia, karttoja, Jollaa ja Intexiä haettiin

”Konehuoneen pojat” toimittivat silmäiltäväkseni myös plokini haetuimmat aiheet. Päivitin haetuimpien listan (näkyy viimeisimpien luettelon jälkeen). Vuonna 2016 kymmenen listalle mahtui Lumiaa, Microsoftia, Jollaa ja Intexiä:

  1. Microsoft – Lumia 550 (kokeiltu)
  2. Microsoft – Lumia 950 XL Navigointi
  3. Microsoft – Lumia 650 (kokeiltu
  4. Microsoft – Kartat ja äänet
  5. Microsoft – Kartat ja navigointi
  6. Jolla – yhteisöpuhelin Jolla C (kokeiltu)
  7. Jolla – Aurajoki 2.0.2.51
  8. Microsoft – Lumia 950 XL (kokeiltu)
  9. Microsoft – Lumia 950 XL
  10. Intex – Aqua Fish (kokeiltu)

Ihmiset internetissä eivät luonnollisestikaan ole osanneet hakea näillä otsikoilla. Olen muodostanut listan ja järjestyksen vertaillen hakusanoja näihin otsikoihin. Aivan ylivoimaisesti eniten on haettu ”lumia 550 kokemuksia”, joten asetin listan ykköseksi kirjoituksen Microsoft – Lumia 550 (kokeiltu). Seuraavina ovat mm. ”lumia 950 navigaattori”, ”lumia 650 kokemuksia”, ”navigaattori lumia 950” ja ”windows kartat ääniopastus”.

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

Kerrottakoon vielä tarkennuksena, että haetuimpien listan perustana olevat hakusanat ovat niitä, joita on haettu hakupalveluissa (esim. Bing ja Google). Haun tuloksena on saatu linkkejä, joista osa on ollut linkkejä tälle plokille. Mikäli haun tekijä on valinnut plokilleni johtavan linkin, näkyy käytetty hakusana plokini hakusanatilastoissa.

Luetuimpien ja haetuimpien listat osoittavat lukijoideni olevan kiinnostuneita nimenomaan Microsoftin ja Jollan tekemisistä ja tuotteista. Kärjen takana tulevat myös IoT, Kaupan IoT, Solu, EVE, Rovio, Sähköinen liiketoiminta, Älykaupan verkko ja monta muuta aihetta.

Huomioitakoon vielä lopuksi, että merkittävä osa plokilleni johtaneista hakutermeistä on tuntemattomia, koska hakukoneet ovat ne salanneet. Nämä haut eivät näy haetuimpien listalla.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset