Black Eye – Pro Kit

Kotimainen Eye Caramba Oy julkaisi tammikuussa 2017 tyylikkään ja kuulemma kestävän Pro Kit -pakkauksen, joka sisältää kolme erinomaista lisälinssiä mobiililaitteille.

Pakkaukseen kuuluvat nämä kolme linssiä:

  • Black Eye Tele 3X -telelinssi (vastaa 60 mm 35 mm:n asteikolla)
  • Black Eye Full-Frame Fisheye -kalansilmälinssi (180 asteen kuvakulma, vastaa 15 mm 35 mm:n asteikolla)
  • Black Eye Macro HD -makrolinssi (15X suurennos, ilmeisesti tämä linssi ei ole saatavilla erikseen?)

Macro HD ei ole sama kuin aiemmin kokeilemani Black Eye Macro 20X. Vanhempi Macro 20X tarjoaa nimensä mukaisesti enemmän suurennosta, mutta toisaalta vaatii linssin lähemmäs kohdetta, eli 6 – 12 mm. Pro Kitin mukana tuleva uusi Macro HD puolestaan suurentaa 15X ja toimii 20 – 26 mm etäisyydeltä.

Black Eye Pro Kit

Black Eye Pro Kit

Pakkaus on kiistatta tyylikäs ja käy vaikka lahjaksi. Verrattuna aiemmin mukana tulleisiin pieniin keltaisiin pusseihin, on kyseessä myös suuri käytettävyysparannus. En kuitenkaan ole vakuuttunut, että todellisessa kuvaustilanteessa tämä malli on paras mahdollinen.

Olisiko esimerkiksi kaulalla, vyötäröllä, repun hihnassa tai ranteessa roikkuva kapeampi varustevyö kätevämpi? Siinä voisi olla oma pieni tarralla suljettava tasku kullekin linssille ja taskuja voisi olla vaikka 1 – 5 kappaletta tarpeen mukaan.

Pro Kitiä myydään n. 150 euron hintaan. Yksittäin ostettuina jo Black Eye Tele 3X ja Black Eye Full-Frame Fisheye maksavat suunnilleen saman kuin koko paketti, joten kyseessä on edullinen kokonaisuus. Itse olen erityisen kiinnostunut uudesta Macro HD -linssistä, joka arvelujeni mukaan helpottaa erityisesti hyönteisten kuvaamista, koska linssiä ei tarvitse viedä aivan kiinni kohteeseen.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset