Youyota – Sailfish OS 2-in-1 Tablet

Jollan ja Sailfishin kanssa tekemisissä olleet ovat nähneet vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Itse osallistuin Jolla Tabletin joukkorahoitukseen, mutta jäin ilman laitetta. Myös toinen kokemukseni joukkorahoituksista on ikävä: kotimainen Solu Machines keräsi meiltä hyväuskoisilta rahoituksen laitteelleen Solu Social Computer. Kyseisestä projektista ei ole kuulunut mitään moneen kuukauteen, vaikka laite piti toimittaa jo yli vuosi sitten.

Nyt on IndieGoGo -joukkorahoituspalvelussa menossa kampanja, jonka käynnistäjäksi on merkitty Michael Du, kotipaikka Hong Kong, Kiina. Rahaa on tarkoitus kerätä vähintään 50 000 USD, joka takaisi Youyota Sailfish OS 2-in-1 Tabletin valmistuksen rahoittajille.

Youyota Sailfish OS 2-in-1 Tablet

Tämä ”uusi jollatablet” on ominaisuuksiltaan lähes identtinen alkuperäisen Jolla Tabletin kanssa. Värejä on kuitenkin tarjolla musta ja punainen. Lisäksi on mahdollista lisähintaan tilata tyylikäs suojakuori ja USB-näppäimistö, jotka kiinnittyvät yhteen magneetilla.

On syytä vielä muistuttaa, että ”tilaaminen” KickStarterin ja IndieGoGon tapaisissa joukkorahoitusta tarjoavissa palveluissa ei ole tilaamista sanan perinteisessä merkityksessä. Rahaa hankkeelle antava tukee hanketta ja saattaa saada palkinnoksi rahoittamansa tuotteen. Projektin alussa tuotetta ei ole vielä olemassa, eikä myöskään mitään varmuutta sen valmistumisesta.

Rahoituksen kerääminen Jolla Tabletille onnistui, mutta tuotteen toimittaminen ei. Näin käynee myös Solu Social Computerin kohdalla. Kaiken tapahtuneen jälkeen on selvää, että Youyota Sailfish OS 2-in-1 Tablet lienee tarkoitettu hieman yksinkertaisille ihmisille, jotka eivät millään opi virheistään. Itse tilasin Youyotan tänään.

Youyota – tilausvahvistus

Hinnat ja tarkat tiedot laitteesta selviävät kampanjasivulta.

Rahoitus etenee hienosti, sillä yli 30 000 USD on jo kerätty. En osaa arvioida kuinka todennäköisesti laite tullaan toimittamaan. Vertailun vuoksi: Jolla Oy keräsi 2 571 262 USD ja toimitti vain hieman yli 600 laitetta, koska merkittävä osa kustannuksista koostui käyttöjärjestelmän kehitystyöstä. Nyt käyttöjärjestelmä on jo tabletille valmis, eikä sen kehitystyötä tässä enää rahoiteta.

Teidän nöyrin,

P.Tärkeä

Mainokset